Je li Inga Eiriksdottir doista 'plus size' djevojka?

Piše: Iva Boban, Zagreb
Objavljeno 16.02.2011.

0

Inga Eiriksdottir (Foto: Vogue)

Inga Eiriksdottir (Foto: Vogue)

Islandska ljepotica Inga Eiriksdottir novac zarađuje kao 'plus size' model. U koju kategoriju onda smjestiti djevojke koje imaju 10 ili 20 kilograma više od nje?

Koliko su se promijenili ideali ljepote i standardi u svijetu mode najbolje svjedoči sljedeći primjer. Djevojka s fotografije je islandska manekenka Inga Eiriksdottir, plavooka i plavokosa ljepotica koja nije uspjela izgraditi karijeru kao 'klasični' model. No, nakon što je prešla u kategoriju 'plus size' agencije Ford, počele su joj cvjetati ruže. Odmah je snimila hrpu editorijala za poznate magazine, između ostalih i ovaj (fotografija iznad) za ruski Vogue. Na New York Fashion Weeku se ovih dana pojavila i na reviji donjeg rublja The Lake & Stars, u društvu sličnih 'punijih' djevojaka.

Kako će izgledati supermodeli budućnosti?


Inga je visoka 179 centimetara, izgleda sjajno. No, je li ona zaista 'plus size' djevojka? Kriteriji se tako brzo mijenjaju da nas ne bi iznenadilo da Inga s ove fotografije za 3-4 godine bude nešto kao 'plus plus size' manekenka. Ako se trend nastavi, onda bi današnje mršavice, najpoznatiji i najplaćeniji supermodeli, za nekoliko godina mogle završiti u kategoriji 'plus size'. Pitamo se kako će onda izgledati supermodeli budućnosti...


> H&M: Plus-size kolekcija u prodaji početkom ožujka

> Pepsi lansirao mršavu 'stylish' limenku i rekao - zbogom oblinama!

> Crystal Renn se prežderava na stranicama Voguea



VIŠE O TEMAMAInga Eiriksdottiranoreksijaplus-size modelipunije djevojke




Povezano

5 pravila šopinga za punije djevojke i žene

OD TRAPERICA I SUKNJI DO HALJINA I KAPUTA

5 pravila šopinga za punije djevojke i žene