Mario Testino u Madridu: 'Sve ili ništa' - moda i gola tijela

Piše: CroModa, Madrid, Zagreb
Objavljeno 31.10.2010.

0

Claudia Schiffer

Claudia Schiffer

U madridskom muzeju umjetnosti Thyssen Bornemisza izložene su neke od najboljih fotografija Marija Testina

Ako želite izgledati bolje nego ikad, stanite pred objektiv Marija Testina! Legenda kaže da ovaj peruanski majstor od vas može napraviti što god mu se prohtije... Sam sebe opisuje kao “psihologa i čarobnjaka“ koji prije snimanja 'skenira' modele kako bi otkrio
Mario Testino: Todo o Nada

Mario Testino: Todo o Nada

nešto novo, nešto što manekenke dotad nisu pokazale niti jednom drugom fotografu. A na njegovim je snimanjima, kažu, garantirana luda zabava!

54 kultne fotografije s Testinovim potpisom do 9. su siječnja izložene u poznatom madridskom muzeju Thyssen-Bornemisza. Izložba nazvana Todo o Nada (Sve ili ništa) predstavlja ono najbolje od  legendarnog fotografa koji je baš jučer, 30. listopada, proslavio svoj 56. rođendan. Zaštitni znakovi Testinovih fotografija su moda i golotinja, kjučne riječi suvremenog Zapada. Uz ikonične fotografije, već objavljivane na stranicama prestižnih magazina, Testino je na ovoj izložbi svijetu ekskluzivno predstavio i neke osobne radove, snimljene samo za madridski muzej.


Psiholog i čarobnjak

Todo o Nada otkriva i kompleksne odnose između fotografa i modela te pruža jedinstven pogled na glamur najljepših i najpoznatijih žena svijeta, koje su ili gole ili u haute coutureu najčešće prikazane s dozom ironije i provokativnog humora. "Mario Testino je jedan od rijetkih muškaraca pred kojim nemam nikavih tabua", izjava je nezaboravnog njemačkog supermodela Claudije Schiffer.


“Volim jake i neovisne žene. Žene koje, unatoč svojoj snazi, nikada ne gube ženstvenost i kojima ljepota nije samo alat“, kaže Testino. Neke od njih su Natalia Vodianova, već spomenuta Claudia Schiffer, Kate Moss, Sienna Miller i Sasha Pivovarova.


Više o izložbi možete pročitati na službenim stranicama muzeja Thyssen-Bornemisza.


VIŠE O TEMAMAMario Testinomodna fotografija




Povezano