Ted Polhemus: Želim otkriti ulični stil Zagreba i Mexico Cityja!

Piše: CroModa.com
Objavljeno 10.10.2010.

0

Ted Polhemus, američki antropolog, pisac i fotograf koji je dobar dio svog rada posvetio fenomenu mode, kaže da je jako zainteresiran za ulični stil Zagreba!

Ted Polhemus

Ted Polhemus

{mosimage} "Vrlo sam zainteresiran za modu na ulicama Zagreba, Teherana i Mexico Cityja! S velikim zanimanjem pratim i Hel-looks.com,sjajan blog o uličnom stilu Helsinkija, a jedan moj prijatelj ima i odličan blog posvećen stilu na ulicama Buenos Airesa", za britansku je Graziju ovih dana izjavio Ted Polhemus, proslavljeni američki pisac i fotograf koji već godinama živi na jugu Engleske.

"Vrlo sam zainteresiran za modu na ulicama Zagreba, Teherana i Mexico Cityja! S velikim zanimanjem pratim i Hel-looks.com,sjajan blog o uličnom stilu Helsinkija, a jedan moj prijatelj ima i odličan blog posvećen stilu na ulicama Buenos Airesa", za britansku je Graziju ovih dana izjavio Ted Polhemus, proslavljeni američki pisac i fotograf koji već godinama živi na jugu Engleske.

Teda posebno privlače fenomeni mode i antimode. Napisao je i uredio brojne knjige koje promatraju modu u širem društvenom kostekstu, a priredio je i izložbu StreetStyle u kultnom londonskom muzeju Victoria & Albert.

Fotografiranje običnih i nepoznatih ljudi na ulicama velikih gradova postalo je omiljena zanimacija tisuća blogera iz cijelog svijeta. Scott Schuman (The Sartorialist) i Yvan the Facehunter su primjeri blogera koji su izrasli u svjetske zvijezde.






Povezano