Little Wonder slavi žensko tijelo i slobodu

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 02.05.2024.

0

Foto: Ivona Bezmalinović

Foto: Ivona Bezmalinović

Nakit je izrađen ručno od 24 karatno pozlaćenog mesinga, punog srebra 925 čistoće, baroknih riječnih bisera te poludragog kamenja poput fasetiranog peruanskog opala, mjesečevog kamena i plavog ahata

Dizajnerica nakita Selma Štrkljević Mravak predstavlja nam novu kampanju Devenir. Brand Little Wonder poznat je po statement komadima nakita. Tako i ova kolekcija obiluje moćnim naušnicama, narukvicama, ogrlicama i prstenjima koje će podići svaku modnu kombinaciju.

Kolekcija je nastajala spontano u trenucima čiste inspiracije i slobodnog stvaranja, prepuna je referenci iz svijeta umjetnosti i pop kulture - od Dalijevih usana Mae West, radova Renéa Magrittea, enformelističkih radova Alberta Burrija i Ive Gattina sve do poznatih pjevačica i njihovog stila 80-tih i 90-tih godina prošlog stoljeća. Dizajnerica je pred sebe postavila izazov, iznijeti na svoj način već poznate i često korištene simbole poput usana, srca i očiju u formi nakita. Nakit je izrađen ručno od 24 karatno pozlaćenog mesinga, punog srebra 925 čistoće, baroknih riječnih bisera te poludragog kamenja poput fasetiranog peruanskog opala, mjesečevog kamena i plavog ahata.

Dizajnerica je koristila i moć vatre te spontanog trenutka u stvaranju naušnica i privjesaka Blaze koji asociraju na zjenicu oka. Destrukcijom mesinga ili srebra trenutak ostaje vječno zabilježen u formi naušnice te je svaki takav komad nakita unikat.

Model: Patricia Bušić

Model: Patricia Bušić

U kolekciji se posebno ističe bold prstenje u formi pečatnjaka te pleteno prstenje koje je zahtijevalo višemjesečno testiranje i puno metara mesinga ili srebra, koje se plete na nekoliko  različitih načina kako bi se dobila željena forma. Lookbook cijele kolekcije pogledajte na web stranici Designer Storea Krug. Kolekcija će uskoro biti dostupna i u trgovini Krug u centru Splita koju Selma vodi zajedno sa sestrom Eminom Štrkljević već jedanaest godina.

Make up: Mia Persico

Make up: Mia Persico

Kampanju koja slavi žensko tijelo, nesputanost i slobodu potpisuje fotografkinja Ivona Bezmalinović. Za make up je zaslužna Mia Persico, kosu je stilizirala Anđela Ursić iz Salona Frame, u ulozi modela našla se Patricia Bušić iz agencije Legion Model Management.


VIŠE O TEMAMALittle Wondernakithrvatska modaSelma Štrkljević Mravak
Povezano