I Lady Gaga bi u modne ikone

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 18.01.2009.

0

Uža javnost će ju pamtiti kao reklamnu lutku Bwin.com-a, austrijske online gaming tvrtke, koja je istresla nepoznatu količinu keša za snimanje promotivnog kockarskog spota pod nazivom Poker Face (Poke Her Face).

Lady Gaga (Foto: New York Mag)

Lady Gaga (Foto: New York Mag)

'Moda je meni sve. Jednako mi je važna kao i muzika, možda i važnija. Ne želim da me ljudi u Britaniji zapamte samo po jednom hitu, želim status istinske umjetnice koje će 'zaraziti' njihovu kulturu...'', reče Joanne Stefani Germanotta, dance atrakcija mlađih tinejdžera, široj javnosti možda poznatija pod pseudonimom Lady Gaga. Uža javnost će ju pamtiti kao reklamnu lutku Bwin.com-a, austrijske online gaming tvrtke, koja je istresla nepoznatu količinu keša za snimanje promotivnog kockarskog spota pod nazivom Poker Face (Poke Her Face).


Naravno, izjava nove kraljice pop-dance-electronic glazbe pretvorila se u dobru zajebanciju. Ironični engleski mediji kažu kako su tek nakon 10 slušanja shvatili da je Just Dance istinska poezija, a ne šunderski refren od pjesme, kako im se, naivnima, učinilo u prvi mah. No, Lady GaGa nije ništa manje vrijedna kao modna pojava. Takvu eksploziju kreativnosti svijet ne pamti još od vremena švicarskog eurodance heroja zvanog DJ BoBo.


Jedina razlika između navedenih 'artista' (osim što je Švicarac bio seljak, a to se njujorškoj curici teško može spočitati) jeste činjenica da BoBo nije gajio iluzije o svome utjecaju na svijet mode. A Gaga se ufurala do kraja - i ona bi u modne ikone.



VIŠE O TEMAMALady Gagaturbofolk pevaljkamodna ikonaJoanne Stefani Germanotta




Povezano