Prada Minimal-Baroque: Više od sunčanih naočala!

Piše: CroModa.com
Objavljeno 16.05.2011.

0

Prada se pozabavila razvijanjem novog pristupa naočalama, što je rezultiralo projektom 'Od skica do slika'

Prada Minimal-Baroque

Prada Minimal-Baroque

Prada je lansirala novi kreativni projekt povezan s kolekcijama naočala, predstavljajući dva nova modela iz svoje linije Minimal-Baroque i izdajući osam povezanih fotografija.

Prada je lansirala novi kreativni projekt povezan s kolekcijama naočala, predstavljajući dva nova modela iz svoje linije Minimal-Baroque i izdajući osam povezanih fotografija. Slike su odabrane u suradnji s Vogue Talents, godišnjim prilogom talijanskog Voguea posvećenog novim modnim talentima, a koji se izdaje u digitalnom obliku na adresi Vogue.it.

Stil nova dva modela Prada Minimal-Baroque naočala još uvijek slijedi luksuzni rokoko dizajn predstavljen u prvoj fazi projekta s početka godine, ali u ovoj verziji bogati ukrasni zavijuci nalaze se samo na prednjici ili na ručkicama naočala. Modeli su dostupni u novoj paleti gradiranih i povremeno transparentnih boja.

Prada Minimal-Baroque

Prada Minimal-Baroque

Prada se pozabavila razvijanjem novog pristupa naočalama, što je rezultiralo projektom „Od skica do slika“. Ideja je dotakla sve dijelove njezine Minimal-Baroque kolekcije: u prvoj fazi tri su ilustratora predstavila svoju viziju luksuzne i ograničene verzije ovih naočala, a ručno crtane slike naglašavale su jedinstvenost modela. U drugoj je fazi Prada, u suradnji s Vogue Talents, odabrala osam fotografskih talenata i dala im u zadatak interpretirati nove modele u pop-stripovskoj maniri. Rezultat je niz slika mrtve prirode koje variraju od izrežiranih slika različitih kromatskih paleta do onih improviziranih ili scena iz prirode.

Prada Minimal-Baroque

Prada Minimal-Baroque

Fotografi koji su odabrani za ovaj dio projekta su Federica Di Giovanni, Kuba Dabrowski, Ciraudo Majola, Mattia Buffoli, Rosi di Stefano, Tassili Calatroni, Tatiana Uzlova i Tomás Nogueira, a njihovi radovi će biti izloženi u Pradinim trgovinama u Milanu, Hong Kongu, Londonu, Parizu, Istanbulu, Madridu i New Yorku od 17. svibnja. Pogledajte galeriju fotografija:

{gallery}zp25/prada-baroque{/gallery}






Povezano