Nicola Formichetti: Kako sam upoznao Zombieja Ricka Genesta

Piše: Tea Marić, Zagreb
Objavljeno 22.03.2011.

0

Rick Genest - Zombie Boy

Rick Genest - Zombie Boy

U ekskluzivnom intervjuu za Hint Magazine Nicola Formichetti otkriva kako je upoznao Zombie Boya Ricka Genesta, 'čudovište iz Kanade' koje je u samo par dana poharalo svijet mode

Nicola Formichetti, toliko spominjani stilist pjevačice Lady Gage i odnedavno kreativni direktor modne kuće Thierry Mugler, u intervjuu za Hint Magazine otkrio je kako je pronašao Ricka Genesta, dečka koji poput uragana osvaja svijet mode. Podsjećamo, Genestovo je tijelo od glave do pete ukrašeno pomalo zastrašujućim tetovažama, a slavu duguje Gaginom spotu "Born This Way"
Rick Genest - Zombie Boy

Rick Genest - Zombie Boy

te editorijalu u japanskom Vogue Hommesu i Muglerovoj reklamnoj kampanji za jesen/zimu 2011/2012. Poznatiji je pod nadimcima Zombie Boy i Rico.

Priča ide ovako nekako: Formichetti je surfajući slučajno ugledao Genestovu fotografiju na Googleu, a zatim ju je objavio na svom zidu na Facebooku. Ubrzo je jedan od njegovih prijatelja identificirao Genesta kao dečka iz Montreala kojega svi zovu Zombie Boy. Onda su zajedno pronašli njegov profil na najpopularnijoj društvenoj mreži, pregledali galerije fotografija (koje su Formichettija dodatno impresionirale) i na kraju ga, logično, kontaktirali. Nicola je Ricka pozvao u Pariz, što je ovaj oduševljeno prihvatio. No, uslijedio je problem: Rick nije imao putovnicu. I to je bio puno veći problem nego inače, jer je 'tetovirano čudovište' beskućnik, a povrh svega i do grla u dugovima.


"Nisam imao pojma što uraditi. Kontaktirao sam svoje odvjetnike i objasnio im da Ricka moramo dovući u Pariz. Onda sam se sjetio jednostavnijeg rješenja - otići ću ja k njemu i snimiti filmić i par fotografija. Rekao sam mu da dolazim u roku od dva dana. Pridružili su mi se moj menadžer i fotograf Mariano Vivanco. Otpočetka sam imao dobar osjećaj, znao sam da je ovo nešto skroz drugačije!", kaže Formichetti.


Zombie Boy je podijelio javnost - jedne je oduševio, druge šokirao. "Svi su govorili da je on najobičniji freak, mnogi su mi savjetovali da takva osoba nema što tražiti na plakatima jedne luksuzne modne kuće. Ali nisam slušao njih nego svoju intuiciju. Sada sam siguran da smo u Montrealu napravili pravu stvar!", kaže na kraju ekscentrični Nicola Formichetti.


> Zombie Boy za Mugler: Modno čudovište je rođeno!

> Rick Genest za japanski Vogue Hommes



VIŠE O TEMAMANicola FormichettiZombie BoyMariano VivancoRick Genest




Povezano