Diesel je opet u pravu: Nemojte biti savršeni, dosadno je!

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 06.09.2017.

1

Diesel - kampanja za jesen 2017.

Diesel - kampanja za jesen 2017.

Dok je internet u potrazi za savršenim, Diesel slavi nesavršenost u novoj jesenskoj kampanji Go With The Flaw u režiji Françoisa Rousseleta

"Diesel oduvijek izaziva konformizam. Današnji konformizam je u potrazi za savršenstvom. Pogledaj društvene kanale: savršeni praznici, savršene slike, savršen život, uklapanje u status quo. Sve ide lagano i svojim ritmom. Vrijeme je da izađeš iz zone udobnosti i pokažeš svoje nedostatke.  Vrijeme je za pokret s pogreškama i ponavljanjima. Kreni iako ne znaš jesi li spreman. Kreni s nemarnošću, megalomanijom, šopingomanijom,  lijenošću, zaboravljivošću, znatiželjom. Čak i s opeklinama od sunca", poručuje nam Diesel povodom svoje nove - jako dobre kampanje.

"Imao sam petnaest godina kada sam napravio prve traperice. Naravno, nisu bile savršene. Ali to ih je učinilo posebnim i jedinstvenim, kao i sve što smo do sada učinili u našoj povijesti!", kaže Dieselov osnivač Renzo Rosso. "Oduvijek sam više bio zainteresiran za nesavršenost zato što se ističe u gomili."   

Foto: Tom SLoan

Foto: Tom SLoan

Film Françoisa Rousseleta, francuskog redatelja koji je stvarao videe za Snoop Dogga, Madonnu i The Rolling Stones, središnje je mjesto GO WITH THE FLAW kampanje. Za vrijeme kratkog filma Edith Piaf provokativno pjeva “Non je ne regrette rien", dok glumci prihvaćaju neudobnost svog svakodnevnog života – i uzdižu se s osmijehom.

Uvijek kasniš? Svi će te primijetiti kod ulaska. Tajno hrčeš? Tvoj ljubavnik ima glazbenu melodiju. Loš si plesač? Bit ćeš Youtube senzacija. Lijen si? Ne trošiš energiju uzalud. Pretvori svoje nedostatke u nešto posebno – zato što uspjeh živi izvan zone udobnosti. Savršenost je precijenjena!
 
Dosadno je biti savršen

Dosadno je biti savršen

"Biti jedinstven je puno ljepše nego biti savršen", objašnjava Dieselov kreativni direktor Nicola Formichetti, koji je pronašao nevjerojatne osobe s interesantnim obilježjima. "Promijenite način gledanja, onda i loše stvari postaju pozitivne; tako žete prevladavati prepreke i strahove. Imat ćete najbolji mogući život!"

Kampanja za jesen/zima 2017/2018. godine službeno kreće u Pekingu u srijedu šestog rujna. Za tu prigodu Diesel u suradnji s Chris Lee, kineskim glazbenim idolom, otkriva limitiranu kapsulnu kolekciju koja zagovara iskren pristup prema vlastitom egu i slavi nesavršenost (u trgovinama od 23. rujna).

Genijalna kampanja za novu kolekciju Diesela | Foto: Tom Sloan

Genijalna kampanja za novu kolekciju Diesela | Foto: Tom Sloan

Fotografije kampanje za bilborde i print fotografirao je Tom Sloan, dok je cijeli koncept nastao u suradnji s kreativnom agencijom Publicis.


VIŠE O TEMAMADieselFrancois RousseletRenzo RossoTom SloanNicola Formichetti
Povezano