90-e se vraćaju na scenu, 30 prijedloga za jesen u grunge stilu!

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 14.08.2017.

55

Sirova energija alternativnog rocka i grungea devedesetih prikazana u novoj Dieselovoj kolekciji podiže kampiranje na novu razinu

"Kolekcija za jesen/zimu 2017/2018. predstavljena je kroz energiju grungea u šumi za vrijeme noćnih sati", objašnjava Dieselov kreativni direktor Nicola Formichetti. "Duh rock 'n' rolla je noćni, i biti okružen prirodom noću može biti neobično iskustvo. Mnogo ludih stvari se može dogoditi."

Stilizirani na neusklađen način, plastični kišni ogrtači nose se sa svilenim haljinama, pruge i kockice sudaraju se s polka točkicama i printom cvijeća. Sjajno i novo spojeno je s najdražim i savršeno 'uništenim' traperom.

Plava je ključna boja za traperice. Postoji šest novih tretiranja trapera za muškarce i jedanaest novih za žene, od premium Slow Indigo dobivenog tehnikom zanatlija do super mekanog i udobnog Jogg Jeansa.
Prugasta pletiva, ikone grungea transformirana su dodavanjem čipke, elementa lijepog, dok se karakteristična čvrsta, rock koža, zatvarači i pletene beanie kape pojavljuju kroz cijelu kolekciju.

Osjećaj američkog vintagea prisutan je kroz stil vozača kamina,  shearling  jakni do klasičnog crvenog i crnog kariranog uzorka.

Zakrpe na klasičnim militarističkim bomber jaknama, parkama i kapama preuzete su iz Diesel-ove arhive, redizajnirane te odaju počast Dieselovoj baštini.

Slip-on S-KBY obuća je lagana, fleksibilna i prozračna s camonit materijalom na gornjištu u muškoj i ženskoj kolekciji.

30 inspirativnih Dieselovih lookova za jesen/zimu 2017/2018. čeka vas u galeriji fotografija.


VIŠE O TEMAMArokerski stilbomber jaknekožne jakneDieseltraper jakneženske trapericeNicola Formichetti
Povezano