Londonske vibre na drugoj večeri Dreft Fashion Weeka

Piše: Ana Belić
Objavljeno 21.05.2011.

0

U krcatom Hypo centru u Zagrebu prije par sati svoje je rekla druga večer Dreft Fashion Weeka; večer koju su, baš kao i onu prvu, posebnom učinili VIP gosti, prije svega londonske sestre Felder Felder i The Rodnik Band otkačenog Philipa Colberta

U krcatom Hypo centru u Zagrebu prije par sati svoje je rekla druga večer Dreft Fashion Weeka; večer koju su, baš kao i onu prvu, posebnom učinili VIP gosti, prije svega londonske sestre Felder Felder i The Rodnik Band otkačenog Philipa Colberta

The Rodnik Band (Foto: Fashionweekzagreb.com)

The Rodnik Band (Foto: Fashionweekzagreb.com)

Drugu večer Dreft Fashion Weeka Zagreb otvorila je Ana Kujundžić sa svojom šarenom, oversized kolekcijom. Dizajnerica je inspiraciju pronašla u prirodi, mediteranu i geometriji, te je koristila prirodne tkanine poput pamuka i svile. Prilično nenosivo: Teško je da ćemo ove modele predimenzionirane šarene odjeće s naborima skoro vidjeti na ulicama. A što se maštovitosti i originalnosti tiče – teško je reći da smo oduševljeni.

Ana Ćavar je za svoju etiketu Artiđana napravila kolekciju u pretežno tamnim bojama, od gužvanih materijala i mnogo kaputa. Manekenke su na glavi imale prave konstrukcije od kose, što je bilo već pomalo viđeno. Kroz kolekciju su se provlačili i prozirni komadi, te hrpa širokih hlača. 

Kristina Burja, dizajnerica koja stoji iz brenda Krie Design, temeljila je svoju kolekciju na traperu, i to mahom na uskim trapericama i mini traper suknjama. Kristina je kolekciju nazvala ''Slow'', aludirajući na današnji prebrzi tempo života, a ona nudi odjeću koja se može nositi u više prilika, kako bi ljudi mogli malo usporiti i posvetiti se bitnim stvarima u životu. Prevladavale su pastelne boje, volani su se pojavljivali kao detalji; bila je to prilično girly kolekcija. Casual chic – to su riječi koje najbolje opisuju ovu odjeću ''za svaki dan'', no po našem mišljenju, ipak malo PREcasual i PREobično za renome Dreft Fashion Weeka Zagreb. 

Felder Felder je brand londonskih dizajnerica i sestri blizanki Danielle i Anette Felder, koje se već mogu pohvaliti svjetskom slavom. Neke od poznatih osoba s kojima su surađivale su glazbena senzacija Rihanna i slavna glumica Gwyneth Paltrow.  U Zagrebu su gošće iz Londona prikazale kolekciju pod nazivom ''Inspirirano slobodom prirode'', kojom su dominirale petrolej, siva i crna boja, s gomilom zanimljivih detalja poput ramena naglašena dugim dlakama i brojnih zakovica, a većina modela bila je od kože. Vrlo zanimljiva i upečatljiva kolekcija, oličenje glam rock, baš kao stvorena za nastupe na pozornici!

Louis de Gamma, Portugalac s londonskom adresom, tradicionalni je gost Fashion Weeka Zagreb. Ove sezone modeli su bili crne, krem i bijele boje, mahom kratke lepršave haljinice od svile i čipke, što je dalo elegantan i romantičan prizvuk novoj kolekciji. Standardno dobro i ženstveno!

Drugu večer Dreft Fashion Weeka Zagreb zatvorio je osebujni londonski dizajner, umjetnik i glazbenik – Philip Colbert. Zajedno sa svojim Rodnik Bandom nastupao je na pisti za vrijeme trajanja revije, skačući oko manekenki i pjevajući. Kolekcija je bila očito snažno inspirirana pop artom, što se reflektiralo u mnoštvu šarenih geometrijskih printeva, printeva stripova, te poznate Campbell juhe. Rodnik Band je defintivno bio šećer na kraju ove večeri, jer je svojim nastupom i kolekcijom izazvao oduševljenje i ovacije publike, a vjerojatno najduhovitiji trenutak revije bila je manekenka koja se pojavila s karikaturalnom maskom kraljice Elizabete II i haljinom na kojoj je bilo printano polugolo žensko tijelo, u bikiniju. Ovaj dizajner i muzičar je donio puno svježine i veselja na drugu večer Dreft Fashion Weeka, te je nastup njega i njegovog cool benda definitivno bio trenutak večeri.

> Prva večer DFWZ-a: Glamurozna apokalipsa Marije Escote i moćni Braganza

> Sarah Josipović: Dreft Fashion Week Zagreb je sve bolji i bolji!






Povezano