Color Blocking - novi trend: Neka igre bojama započnu!

Piše: Ana Belić, Zagreb
Objavljeno 15.03.2011.

0

Color Blocking

Color Blocking

Ove proljetno-ljetne sezone naročito je IN kombinirati jarke boje, što se do prije samo par sezona i nije smatralo baš najpoželjnijim potezom

Ako bar i površno pratite modne časopise i blogove, mogli ste primijetiti da se za proljeće/ljeto 2011. nameće jedan novi, vrlo zanimljiv trend koji se obično zove color block. Trend je to koji podrazumijeva kombiniranje dvije ili više boja u jednoj odjevnoj kombinaciji. Ove sezone naročito je IN kombinirati jarke boje, što se do prije samo par sezona smatralo nepoželjnim, što opet odlično ilustrira koliko su stremljenja u svijetu mode nepredvidiva. Ono što je jučer bilo nepoželjno, danas je IT komad!
 
Color Blocking

Color Blocking

Ovome trendu je uvelike pridonijela Frida Giannini Guccijevom kolekcijom za proljeće/ljeto 2011., koja je obilovala odjevnim kombinacijama sačinjenim od naizgled nespojivih boja. Tako u njenoj kolekciji nije neobično vidjeti zelene hlače spojene s ljubičastim topom i narančastim blejzerom.


Color blocking su već uvelike usvojile i modno osviještene zvijezde poput Olivije Wilde, koja je posljednjih mjeseci zaista posvuda i svojim stilom hrabro korača prema statusu modne ikone, te Jennifer Lopez, Camilla Belle i mnoge druge.

Color Blocking

Color Blocking

Kod ovog trenda je glavno pravilo da nema nikakvih pravila, bar što se tiče boja – moguće su sve kombinacije, sve dok boje 'čiste', bez dodatnih uzoraka na sebi. Ako niste dovoljno hrabri da kombinirate primjerice narančastu i ljubičastu, ili vam se to jednostavno ne sviđa, probajte kombinaciju neke neutralne boje s jarkom, primjerice bež i žutu, jer to je također color blocking.

Mnogi dizajneri su za nadolazeću sezonu predložili upravo ovaj trend, i zato čim nam se sunce pokaže, neka igre bojama započnu!



VIŠE O TEMAMAcolor blockingGucciFrida Giannini




Povezano