5 najlegendarnijih parfema za ljeto

Piše: Z.P., Zagreb
Objavljeno 04.08.2022.

0

Kultni ljetni parfemi

Kultni ljetni parfemi

Podsjećamo na poznate mirise koji su zauvijek ušli u povijest parfumerije kao oni najprikladniji za ljeto

Među ogromnim brojem parfema ima i onih koje već dugi niz godina gotovo svi vežu za ljeto. Bočice, glavne note, pa čak i zvučni zapisi iz reklama ovih parfema izazivaju nostalgiju čak i kod onih koji su daleko od svijeta parfumerije. Prisjetimo se 5 najlegendarnijih mirisa koji doslovno personificiraju ljeto i stoga ostaju popularni u svakom trenutku.

1. Eau de Parfum, Gucci Bloom

Eau de Parfum, Gucci Bloom

Eau de Parfum, Gucci Bloom

Godine 2017. Alessandro Michele, tek što je preuzeo mjesto novog kreativnog direktora Guccija, predstavio je svoj prvi miris. Kako je sam Michele rekao, ovo je izuzetan miris koji odražava karakter moderne, svestrane i autentične Gucci djevojke. Kada je dizajner razmišljao o notama, pomislio je na cvjetni vrt. Otuda naziv Bloom, što u prijevodu znači "cvjetanje".

2. Eau de toilette Beach Walk, Maison Margiela

 Eau de toilette Beach Walk, Maison Margiela

Eau de toilette Beach Walk, Maison Margiela

Kad bi se ljeto moglo stisnuti u staklenku, onda bi to bio Beach Walk by Maison Margiela. Ako nemate priliku otići na more, onda uz pomoć ove toaletne vode možete uroniti u sjećanja na plažu. Uz blistave note bergamota i ylang ylanga, Beach Walk vraća sjećanja na bezbrižne ljetne dane.

3. Parfem Acqua di Gioia, Giorgio Armani

Parfem Acqua di Gioia, Giorgio Armani

Parfem Acqua di Gioia, Giorgio Armani

Tko se ne sjeća prekrasne Armanijeve reklame u kojoj je glumila plavooka ljepotica Emily DiDonato? I sam parfem postao je legendaran. Acqua di Gioia Eau de Parfum Giorgio Armani otkriva osvježavajući duet svijetlih nota limuna i mente. U "srcu" parfema ovu svježinu zamjenjuje nježni zvuk bijelog cvijeća: božura i jasmina, čija je pozadina pikantna nijansa ružičastog papra.

4. Eau de Parfum Light Blue Forever, Dolce&Gabbana

 Eau de Parfum Light Blue Forever, Dolce&Gabbana

Eau de Parfum Light Blue Forever, Dolce&Gabbana

Gotovo svi mirisi Dolce & Gabbana podsjećaju na sparno talijansko ljeto koje ima svoju atmosferu. Međutim, svi su vrlo različiti. Bilo je teško odabrati jedan za ovo ljeto, ali uspjeli smo – predstavljamo vam Light Blue Forever.

Light Blue Forever je parfemska pohvala čistoj i iskrenoj ljubavi u svim njenim pojavnim oblicima. Miris vas približava prepoznatljivim krajolicima otoka Caprija.

5. Eau de Parfum Soleil Blanc, Tom Ford

 Tom Ford Eau De Soleil Blan

Tom Ford Eau De Soleil Blan

Tom Ford Eau De Soleil Blanc možda je najsenzualniji ljetni miris od svih. Upečatljiva, svježa, ispunjena citrusima kompozicija odiše toplinom ljeta. Gornje note korice naranče, bergamota i esencije lista gorke naranče dodaju dubinu i Fordovu hvaljenu seksualnost.


VIŠE O TEMAMAparfemiGiorgio ArmaniGucciTom FordDolce&GabbanaMaison Margiela
Povezano