Francoise Dior: "Adolf Hitler je bio heroj!" [UZNEMIRUJUĆI VIDEO]

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 12.03.2011.

0

Adolf Hitler (Foto: Xhost.ro)

Adolf Hitler (Foto: Xhost.ro)

Na internetu se pojavio intervju s Francoise Dior, snimljen 1963. godine, u kojem nećakinja dizajnera Christiana Diora objašnjava zašto je Hitler heroj

Potaknuti svima dobro poznatim antisemitskim incidentom Johna Galliana, svjetski mediji ovih su se dana raspisali o nacizmu u obitelji slavnog francuskog dizajnera Christiana Diora. Njegova nećakinja Françoise Dior, bivša supruga poznatog britanskog nacionalsocijaliste Colina Jordana, koja je preminula 1993. godine, bila je deklarirana nacistkinja i štovateljica lika i djela Adolfa Hitlera.

Jezebel je prije par sati objavio video iz 1963. godine, u kojem tada 31-godišnja Françoise u intervjuu za jednu francusku televiziju govori o važnosti obrane Arijevaca, objašnjava zašto je Hitler heroj te otkriva da zapravo ne mrzi Židove, već ih jednostavno ne voli vidjeti u svojoj blizini.


U vrijeme snimanja ovog videa, Christian Dior je bio mrtav već pet godina, a kuću je kreativno vodio Marc Bohan. Iako Françoise Dior u intervjuu tvrdi da je već godinama nacistkinja, nije poznato koliko je Christian bio blizak s njom.


> Video pogledajte ovdje



VIŠE O TEMAMAAdolf HitlerJezebelFrancoise Diornacizam




Povezano