Raditi besplatno za Marca Jacobsa? 'To je totalni bullshit!'

Piše: Nina Josipović, Zagreb, New York
Objavljeno 06.03.2012.

4

Marc Jacobs

Marc Jacobs

'Raditi besplatno za bogate brandove u vlasništvu bogatog i luksuznog LVMH-a? To je totalno sranje!', smatra Jenna Sauers

Jenna Sauers, bivša manekenka i članica Model Alliancea, na Jezebelu se osvrnula na neke od neshvatljivih stvari u svijetu modelinga.

Raditi besplatno za jedan od brandova koji je u vlasništvu superluksuzne kompanije LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton? To je totalno sranje!

"Marc Jacobs je samo jedan od mnogih dizajnera koji na New York Fashion Weeku ne plaćaju svoje manekene", između ostalog piše Jenna za Jezebel.

"To što dizajneri ne plaćaju svoje modele na pisti je samo po sebi dovoljno loše. No oni ne plaćaju ni svoje look modele, djevojke koje mukotrpno provode sate i sate u studijima, radeći neglamurozni posao isprobavanja silnih komada i kombinacija iz kolekcija koje se predstavljaju na revijama. Raditi besplatno za etiketu Marc Jacobs, jedan od brandova koji je u vlasništvu divovske i superluksuzne kompanije LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton? To je totalno sranje!", napisala je Jenna Sauers.

Jenna je dodala i da francuski zakoni primoravaju Jacobsa da plaća modele za revije Louisa Vuittona na Paris Fashion Weeku, dok za isti posao slavni dizajner modelima na New York Fashion Weeku ne daje niti jedan dolar.


VIŠE O TEMAMAJenna SauersModel AllianceLVMHMoët Hennessy Louis VuittonmanekenstvomodelingMarc JacobsJezebel
Povezano