Rankin: Ljepota erotike, radost golog tijela

Piše: Gasha Miladinović, Zagreb
Objavljeno 19.03.2010.

0

Rankin

Rankin

“Za fotografa koji snima aktove, razina osobnog užitka nije samo neizbježan, već je i nužan dio stvaranja erotske fotografije”, kaže Rankin.

Rankin smatra da sklonost društva da postane poptuno indiferentano prema golišavim slikama žena ne proizilazi iz obilja eksplicitnih fotografija u svakodnevnom životu, već iz nedostatka kvalitete i erotike u takvim fotografijama. "Čini mi se da postoji puno bezveznih golišavih slika koje nisu pretjerano erotične i atraktivne, ljudima su vjerojatno dosadne ili neprimjerene. Mislim da aktovi mogu biti doista emotivni", kaže Rankin.

Njegovi stavovi utječu i na to kako on pravi ove fotografije. "Kada zamolite nekoga da vam pozira gol, vi tražite da vam ta osoba u velikoj mjeri vjeruje", kaže on te nastavlja: "Ne želim da se ijedna žena osjeća potčinjeno, želim da izgledaju kao da imaju kontrolu i da se osjećaju moćno."

Rankin: Cheeky

Rankin: Cheeky

“Dobre erotske fotografije su pametne i uvijek nešto istražuju, a ovo dolazi iz emocije, kompozicije ili oba faktora. Također, ove fotografije trebaju biti zabavne i previše analize čini ih dosadnim", kaže dalje Rankin.

Za fotografa koji snima aktove, razina osobnog užitka nije samo neizbježan, već je i nužan dio stvaranja erotske fotografije, smatra Rankin. Estetika njegove izložbe Cheeky pronalazi ljepotu i radost u golom tijelu, što ovu kolekciju čini zaista erotičnom.



VIŠE O TEMAMARankinmodna fotografija




Povezano