Odzvonilo visokoj modi: I Dior lagano pada

Piše: CroModa.com
Objavljeno 02.06.2009.

0

Dior - Modna pista

Dior - Modna pista

No, 2009. je donijela neka iznenađenja. Prvo je prestižna modna kuća Christian Lacroix proglasila bankrot, a odmah zatim je stigla i vijest o novoj lokaciji prikazivanja couture revija velikog Christiana Diora.

Prošle godine vodeće svjetske couture kuće hvalile su se kako visoka moda ne ovisi o standardu stanovništva, ona je neuništiva, ima svoja tržišna pravila. U prijevodu: „Naši klijenti su besramno bogati ljudi na koje recesija ne može utjecati kao na vas, obične smrtnike“. I tu  zaista ima logike.

No, 2009. je donijela neka iznenađenja. Prvo je prestižna modna kuća Christian Lacroix proglasila bankrot, a odmah zatim je stigla i vijest o novoj lokaciji prikazivanja couture revija velikog Christiana Diora. Posljednjih nekoliko sezona Diorove su skupocjene kreacije bile predstavljane u Rodin Museumu, ali show koji je na rasporedu u srpnju ove godine održat će se u sjedištu ove modne kuće, na adresi 30 Avenue Montaigne. I to po prvi put u posljednjih deset godina.

Nedostatak novca, ili? Možda, iako iz Diora negiraju da su financije uzrok. “Želimo to uraditi na ovoj lokaciji da bismo ponovno osjetili onaj pravi duh Diora.”, objašnjava Sidney Toledano, CEO modne kuće Dior. Usprkos optimističnim izjavama vodećih ljudi, treba imati na umu da su Diorovi prihodi pali za 8% u odnosu na prošlu godinu.

Poveznice: Christian Dior, Christian Lacroix, Sidney Toledano, Rodin Museum, Couture






Povezano