Woody Allen - Seks simbol American Apparela

Piše: Gasha Miladinović, Zagreb
Objavljeno 21.04.2009.

0

Woody Allen

Woody Allen

Woody Allen tuži modnu kompaniju American Apparel za cijelih 6.7 milijuna funti, nakon što je tvrtka, bez dopuštenja, iskoristila njegov lik za svoju kampanju.

Woody Allen i American Apparel

Woody Allen i American Apparel

American Apparel je vrlo “hippie” u svom pristupu advertisingu, i odnosu prema tužbama (ova nije prva) i generalno svom načinu poslovanja. Čak su i sami uposlenici tužili direktora Charneyja za seksulano zlostavljene, jer, kako kažu, ima običaj trčkarati u rublju po kancelariji. Imajući ovo u vidu, slobodno smijemo pomisliti da se Woody Allen nije slučajno našao kao zaštitna faca kampanje.


Teško da su mislili da će njihova kampanja proći neprimijećeno, i da će Woody Allen pristati na besplatnu upotrebu svog lika. Ipak, Amerika je pravna država.


Woodyjev advokat je rekao da ugled njegovog klijenta svakako ne može biti narušen više nego što to već jeste. Iako zvuči surovo, to je upravo ono što bi brand American Apparel moglo izvući iz ‘vruće vode’.


U suštini, cijeli branding American Apparela je seksualne prirode. Oni čak u budžetu imaju 20 milijuna američkih dolara koji služe samo za troškove isprovocirane tužbama. Uska odjeća, provokativne kampanje i tužbe, samo su ukomponirane u ‘edgy’ imidž koji brand pokušava prodati. Nije isključeno da su mnoge optužbe namještene ili namjerne.


American Apparel je popularna marka sa coolerskim i kvalitetnim bazičnim komadima. Njihovi proizvodi su skuplji, jer ne žele eksploatirati malu djecu u zemljama trećeg svijeta, već sve proizvode na domaćem terenu.



VIŠE O TEMAMAAmerican ApparelWoody AllenDov Charney




Povezano