Twiggy: 'Bila sam mlada, ništa mi nije bilo jasno'

Piše: Tea Marić, London, Zagreb
Objavljeno 20.09.2009.

0

Twiggy

Twiggy

Jedna od najvećih ikona u povijesti mode slavi svoj 60. rođendan. I danas izgleda odlično, nosi tajice, velika je protivnica botoksa i plastike… Donosimo vam najzanimljivije dijelove iz Guardianovog intervjua s legendarnom Twiggy.

Twiggy je nedavno proslavila svoj 60. rođendan. Ovih dana, kada je britanskim medijima opet nakratko zanimljiva, izjavila je kako je u vrijeme svoje najveće popularnosti bila previše mlada i naivna da bi na pravi način iskoristila sve što joj se pružalo, kaže da je imala ‘look’, ali i dosta sreće, jer ipak nije bila ‘baš prelijepa’

Twiggy za Olay Definity

Twiggy za Olay Definity

Lesley Hornby, modna ikona 20. stoljeća i zaštitno lice jednog vremena, cijelom je svijetu poznata kao Twiggy. Twiggy je revolucija i prva naznaka rađanja modne industrije kakvu danas poznajemo. Sa samo 16 godina postala jedno od najpoznatijih lica šezdesetih godina, prvi pravi teenage model u povijesti modne industrije!


Twiggy je danas ozbiljna žena, ali još uvijek lijepa i posebna. U subotu je proslavila svoj 60. rođendan, opet je u svim mogući medijima! Istina, njene oči u društvu bora ne izgledaju tako velike kao nekad…


“Imala sam ‘look’, to je sigurno, ali kada pogledam s ove distance mislim da nisam bila baš prelijepa”, kaže Twiggy, koja izgleda odlično za svoje godine, bez Botoxa i plastičnih operacija.  Twiggy danas ima fantastične noge, možda i ljepše nego prije. Zabavna je, drži do sebe, nosi tajice, obožava kreacije Stelle McCartney, dizajnerice za koju radi i njena kćerka Carly.


“Živim opušteno, volim društvo, stalno sam s ljudima. Nisam nepristupačna, mediji su to izmislili, ali ako je netko neugodan prema meni – znam biti užasna!”, komentira Twiggy svoj današnji način života. I danas ima energije, puno se kreće, jedno je od zaštitnih lica modne kuće Marks & Spencer.


“Na samim počecima karijere bila sam zbunjena. Pa ja sam bila samo jedna mršava srednjoškolka s malim grudima, nije mi bilo jasno što je tu zanimljivo. S vremenom su se stvari mijenjale, ja sam se razvijala, nisam željela biti baš tako mršava. Naravno da je to utjecalo na karijeru, ali taj moj tinejdžerski look, kojem dugujem slavu, bilo je jednostavno nemoguće održati nakon dvadesete godine“, kaže Twiggy, koja je na vrijeme shvatila da ne može cijeli život biti simpatični tinejdžerski model. Nakon bogate modne karijere okrenula se glazbi i glumi.


Twiggy je danas poznata i kao velika protvnica Botoxa i plastičnih operacija. “Vrlo sam anti-Botox nastrojena. Teško mi je kada vidim što su si žene u stanju učiniti iz očaja. Ne volim kako to izgleda, neprirodno je, uostalom – to je klasični otrov!”, kaže na kraju legendarna Twiggy.


VIŠE O TEMAMATwiggymodne ikone




Povezano