"Današnji supermodeli su premršavi i izgledaju tužno"

Piše: T.D.
Objavljeno 26.03.2011.

0

Legendarni dizajner Hervé Léger (Herve L. Leroux) u intervjuu za The Daily Front Row izjavio je da su modeli danas pretjerano mršavi

Mršave manekenke

Mršave manekenke

Herve Leger, legendarni dizajner koji je osnovao istoimenu modnu kuću, a koji je u međuvremenu morao promijeniti ime u Hervé L. Leroux (jer više nema pravo koristiti ime), u razgovoru za The Daily Front Row kazao je kako smatra da su današnji top modeli ekstremno mršavi.

"Kada danas pogledate kako stoje stvari u modnoj industriji, može vas samo uhvatiti panika, jer modna pista ima sve manje dodira sa stvarnim životom. Pogledajte samo manekenke, zaista su pretjerano mršave", izjavio je kreator koji se proslavio bandage haljinom.

Herve je svoj glasoviti brand lansirao sredinom 80-ih godina, da bi ga 1998. prodao grupaciji BCBG Max Azria. Bilo je to prvi put u povijesti da jedna francuska modna etiketa pređe u američke ruke. Kao blizak prijatelj i suradnik Karla Lagerfelda i jedna od značajnijih figura pariške modne scene 80-ih, Herve ima kredita suditi o stanju u modnoj industriji. Danas sjetno gleda na vremena kada su pistama Milana, Pariza i New Yorka harali 'pravi' supermodeli.

Herve Leger (Foto: Dailyfrontrow.com)

Herve Leger (Foto: Dailyfrontrow.com)

Osim što u današnjim manekenkama vidi 'kosture', Herve je primijetio da im nedostaje i pozitivne energije. "Sjećam se ere legendarnih supermodela poput Linde Evangeliste i Cindy Crawford, koje su uvijek bile nasmijane i pune života, za razliku od današnjih manekenki koje mi djeluju nekako tužno. Današnji top modeli me ne inspiriraju", kaže Herve.






Povezano