Haljine koje su očarale svijet: Geri Halliwell ispred Marilyn Monroe!

Piše: CroModa
Objavljeno 19.05.2010.

0


Haljina bivše Spajsice Geri Halliwell iz 1997. godine proglašena je najboljom u posljednjih pola stoljeća. Iza Geri su ikone poput Marilyn Monroe, Audrey Hepburn i Lady Gage!

Union Jack haljina Geri Halliwell u najnovijoj anketi je proglašena najboljomu posljednjnih 50 godina! Popularna ex-Spajsica Ginger Spice je mini haljinu ukrašenu motivom zastave Velike Britanije odjenula na dodjeli nagrade Brit Awards 1997. godine. Geri je osvojila čak 82% glasova u anketi online fashion shopa Offerssupermarket.co.uk.


Na drugom je mjestu kreacija Giannija Versacea koju je engleska glumica i manekenka Liz Hurley nosila 1994. na londonskoj premijeri filma Četiri vjenčanja i sprovod.  Jedna od najvećih pop ikona 20. stoljeća, Marilyn Monroe, romantičnom bijelom haljinom iz filma The Seven Year Itch (iz 1955. godine) osvojila je treće mjesto.


Kultna večernja haljina Audrey Hepburn, poznatija kao “Little black dress“ , koju je modna ikona proslavila u filmu Doručak kod Tiffanyja (1961) zauzela je tek četvrtu poziciju na top ljestvici  kreacija koje su očarale svijet!

U Top 10 su još i Kylie Minogue s outfitom iz video spota Spinning Around (200. godina) te avangardna Björk, koja se na dodjeli Oscara 2001. pojavila u legendarnoj haljini makedonskog dizajnera Marjana Pejoskog.


Lady Gaga je 'tek ' peta, na osmom je mjestu Jennifer Lopez, a deset najboljih zatvara supermodel Cindy Crawford.

Versace je apsolutni pobjednik ove ankete, jer su čak tri njegove haljine među deset najboljih (Liz Hurley, Jennifer Lopez i Cindy Crawford).


Top 10 u posljednjih pola stoljeća:

1. Geri Halliwell – 82%

2. Liz Hurley –  79%

3. Marilyn Monroe – 74%

4. Audrey Hepburn – 67%

5. Lady Gaga – 63%

6. Princeza Diana – 58%

7. Kylie Minogue – 56%

8. Jennifer Lopez - 53%

9. Björk - 49%

10. Cindy Crawford - 44%






Povezano