Život i rad Carine Roitfeld

Piše: Gasha Miladinović
Objavljeno 30.03.2009.

0

Carine Roitfeld, urednica francuskog Voguea, uveliko obožavana (za razliku od Anne Wintour, urednice američkog Voguea), jedna je od najutjecajnijih osoba svjetske modne industrije. 55-godišnja Carine živi u rodnom Parizu, kojeg smatra centrom mode, uz učestale posjete svojoj (odrasloj) djeci u New Yorku.

Carine Roitfeld (Foto: Nymag.com)

Carine Roitfeld (Foto: Nymag.com)

Carine Roitfeld, urednica francuskog Voguea, uveliko obožavana (za razliku od Anne Wintour, urednice američkog Voguea),  jedna je od najutjecajnijih osoba svjetske modne industrije. 55-godišnja Carine živi u rodnom Parizu, kojeg smatra centrom mode, uz učestale posjete svojoj (odrasloj) djeci u New Yorku.

Karijeru je s 18 godina počela kao model, nakon što ju je na ulicama Pariza ulovio jedan britanski modni scout. Zatim je kao stilist i novinar počela raditi za francuski Elle. Jedno vrijeme je provela i kao freelance stylist, a njenu kćerkicu Juliju je 1990. veliki Mario Testino fotografirao za talijanski Vogue Bambini. Testino i Carine su se tako upoznali i počeli surađivati na reklamnim kampanjama i editorijalima za američki i francuski Vogue. Osim s Testinom, Carine je surađivala i s Tomom Fordom i Yvesom Saintom Laurentom. 2001. je postvljena na mjesto urednice francuskog Voguea. Pogledajte kratku priču o njoj i njenom životu, u emisiji CNN Revealed.

{youtube}cPnIMglF4xw{/youtube}

Poveznice: Carine Roitfeld, Vogue, Mario Testino, Pariz, CNN, Tom Ford






Povezano