Supermodeli se vraćaju: Claudia Schiffer, Linda Evangelista i Naomi Campbell su opet glavne

Piše: Tea D.
Objavljeno 05.08.2008.

0

Supermodeli se vraćaju: Claudia Schiffer, Linda Evangelista i Naomi Campbell su opet glavne

Supermodeli se vraćaju: Claudia Schiffer, Linda Evangelista i Naomi Campbell su opet glavne

Supermodeli se vraćaju: Claudia Schiffer, Linda Evangelista i Naomi Campbell su opet glavne. Trebaju li stare koke modne scene napraviti comeback kako bi se stvari preokrenule? Izgleda da je to jedino rješenje. I taj scenario se upravo dešava. Claudia Schiffer i Linda Evangelista, manekenske ikone prošloga desetljeća, uzvraćaju udarac! Ove curke su probile barijeru i pokrenule fenomen reciklaže starih faca modne industrije, fenomen koji lagano postaje trend. Tko je sljedeći? Strpite se, i to ćemo saznati uskoro.

Supermodeli više nisu u centru pozornosti. Danas je opće mjesto u karijeri svake pjevačice, glumice ili TV voditeljice poziranje u seksi izdanju. Nedavno smo pisali da je  posljedica toga upravo to da su modeli izgubili svoj specijalni status. Prije par godina je Helena Christensen nosila modele spavaćica Colette Dinnigan za Marks & Spencer, dok je Linda Evangelista potpisivala ugovor za Wallis, lanac odjeće za moderne sredovječne žene. Uz izuzetak jako malog broja današnjih zvijezda među modelima, kao što su Gisele Bündchen i Heidi Klum, vratili smo se dobu anonimnih manekenki sa revija, koje su poznate samo maloj eliti kreatora i ljudi iz modnog svijeta, a riječ "supermodel" je izgubila svoju vrijednost.
 
Claudia Schiffer za Vogue

Claudia Schiffer za Vogue

 

Trebaju li stare koke modne scene napraviti comeback kako bi se stvari preokrenule? Izgleda da je to jedino rješenje. I taj scenario se upravo dešava. Claudia Schiffer i Linda Evangelista, manekenske ikone prošloga desetljeća, uzvraćaju udarac! Ove curke su probile barijeru i pokrenule fenomen reciklaže starih faca modne industrije, fenomen koji lagano postaje trend. Tko je sljedeći? Strpite se, i to ćemo saznati uskoro.

Claudia se, nakon bombastičnog naked poziranja za magazin Vogue, pred kamerom velemajstora Marija Testina, pojavila i u reklamnoj kampanji za F/W kolekciju Salvatorea Ferragama (pogađate – za brilijantni fotosession opet je bio zadužen Mario Testino), dok je Linda Evangelista iznenadno proglašena najnovijom Pradinom facom.

Naomi Campbell

Naomi Campbell

 

Ako još dodamo da se tamnoputa kraljica Naomi Campbell odlično provodi noseći kolekcije Yvesa Sainta Laurenta (za nastupajuću jesen/zimu), onda zaista možemo govoriti o istinskom trendu povratka starih zvijezda. O da, ne smijemo zaboraviti ni Christy Turlington; cura je danas prvo lice modne kuće Escada.

Naomi je progovorila o nestanku supermodela iz naših modnih života: "Kate Moss je neupitno supermodel, no, nakon Gisele Bundchen ne vidim niti jednu curu koja bi zaslužila taj epitet."

Tko zna koliko dugo ćemo čekati na neku novu Lindu, Claudiju i Naomi.

{mosgoogle center}






Povezano