Split destinacija broj jedan, Zagreb sve popularniji

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 03.11.2017.

0

Split | Foto: Booking.com

Split | Foto: Booking.com

Kada govorimo o gradovima koje su međunarodni putnici rezervirali u Hrvatskoj tijekom ovog ljeta, Split se istaknuo kao destinacija broj 1, a u stopu ga slijede Dubrovnik, Zagreb, Zadar i Pula

Booking.com otkrio je zanimljive podatke o trendovima putnika u ljetnoj sezoni 2017. u Hrvatskoj. Prema podacima Booking.com-a, ljetna sezona koja je iza nas bila je bolja od prethodne, s prosječnim trajanjem boravka gostiju u Hrvatskoj od četiri noći.
Nakon završene ljetne sezone 2017. u Hrvatskoj, vidljivo je da su top šest nacionalnosti koje su u Hrvatskoj rezervirale smještaj u razdoblju od 1. lipnja do 31. kolovoza 2017. Talijani, Nijemci, Austrijanci, Britanci, Hrvati i Poljaci. Iste su nacionalnosti bile u samome vrhu i prošle godine, što pokazuje da nam se strani gosti rado vraćaju i odabiru upravo Hrvatsku za svoj godišnji odmor. S druge strane, podaci Booking.com-a otkrivaju da su putnici iz Hrvatske ovoga ljeta rado posjećivali susjedne zemlje i gradove, a upravo su Beograd, Budimpešta, Beč, Sarajevo te Budva top destinacije za naše građane. Prema Booking.com-u putnici iz Hrvatske najviše rezerviraju destinacije u Srbiji, Mađarskoj i Austriji.
Kada govorimo o gradovima koje su međunarodni putnici rezervirali u Hrvatskoj tijekom ovog ljeta, Split se istaknuo kao destinacija broj 1, a u stopu ga slijede Dubrovnik, Zagreb, Zadar i Pula. Putnici iz Hrvatske također su najčešće rezervirali ove gradove, s tim da se kod njih Zagreb istaknuo kao destinacija broj 1, a slijede ga Split, Zadar, Dubrovnik i Pula. Među  67.700 smještajna objekta u Hrvatskoj, dostupnih na Booking.com-u, gosti su tijekom ljetnog razdoblja najviše rezervirali apartmanski smjestaj, zatim hotele, gostinjske kuće, hostele i B&B objekte.

Iako Hrvatska ne slovi za shopping destinaciju, putnici su ipak izdvojili Zagreb, Split, Rijeku, Zadar i Opatiju kao destinacije u kojima se uz odmor može obaviti i shopping te tako spojiti ugodno s korisnim.

Goran Pleše, regionalni menadžer Booking.com-a za Hrvatsku istaknuo je: "Hrvatska je i ove godine prepoznata kao tražena destinacija, ne samo za goste iz inozemstva, već i za domaće goste. Izrazito me veseli činjenica da nam se gosti rado vraćaju, što potvrđuju i naši podaci. Broj naših korisnika i ove je godine porastao, što samo potvrđuje kako su gosti prepoznali Booking.com kao platformu koja im olakšava način na koji mogu pronaći najadekvatniji smještaj po svojoj mjeri."

VIŠE O TEMAMAGoran PlešeBooking.com
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se