Tri ideje za domaća putovanja u ruralnoj Slavoniji

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 18.05.2023.

0

Foto: Booking.com

Foto: Booking.com

Booking.com vam donosi popis destinacija na kojima ćete uživati u boravku na svježem zraku, lokalnoj gastronomiji i vanjskim aktivnostima

Produženi vikendi pred nama odličan su razlog za bijeg od užurbane gradske svakodnevice. S obzirom na to da 75% svjetskih putnika traži autentična iskustva koja su karakteristična za lokalnu kulturu, ruralni odmor u kontinentalnom dijelu Hrvatske idealan je odabir za bijeg od stvarnosti s okusom jedinstvene domaće tradicije.

"Jedna od slavonskih županija, Osječko-baranjska, nedavno je zasjala kao najsrdačnija regija u Hrvatskoj, prema našim nagradama Traveller Review Awards", istaknula je regionalna menadžerica Booking.com-a, Maja Vikario. "Posjet manje naseljenim i ruralnijim područjima često pruža drugačije iskustvo za putnike, koji mogu doživjeti autentično iskustvo tako da upoznaju način života lokalnog stanovništva, a pritom uživati u prekrasnoj prirodi. S obzirom na to da je naše nedavno istraživanje održivih putovanja pokazalo da čak tri četvrtine putnika želi doživjeti autentično lokalno iskustvo, znamo da je to putnicima važno."  

Booking.com vam donosi popis destinacija na kojima ćete uživati u boravku na svježem zraku, lokalnoj gastronomiji i vanjskim aktivnostima.

1. Seoska gospodarstva Osječko-baranjske županije

Povijesna regija Baranja putniku daje bezbrojne mogućnosti za istraživanjem. Svim ljubiteljima prirode zastat će dah od Kopačkog rita, prekrasnog parka prirode koji je poznat kao jedno od očuvanih poplavnih područja u Europi, a koji također možete posjetiti i na jednodnevnom izletu iz Zagreba. Smješten između Dunava i Drave, ovaj park prirode čini očaravajuća slagalica jezera, kanala, šuma i livada, bogata flora i fauna, a putnici ga mogu obići i pješice i brodom. Kada ste ovdje, ne zaboravite prošetati i gradom na Dravi, Osijekom, i posjetiti Tvrđu. A kada dođe vrijeme odmoru, uživajte u poznatim vinima baranjskoga kraja.

2. Imanja Brodsko-posavske županije

Brodsko-posavska županija oduševit će vas prekrasnom prirodom i gastronomijom, a to sve zajedno  putnici mogu iskusiti u jednom od najljepših imanja kontinentalne Hrvatske. Uživajte u odličnim vinima malih slavonskih vinara, a ne zaboravite se počastiti čobancem.

Foto: Booking.com

Foto: Booking.com

Doživite i kulturu ovoga dijela Slavonije - posjetite jednu od brojnih manifestacija grada na Savi, Slavonskog Broda, a ne zaboravite posjetiti ni obližnju đakovačku katedralu Svetog Petra, smještenu u susjednoj Osječko-baranjskoj županiji i sagrađenu u neoromaničkom stilu.

3. Enologija Vukovarsko-srijemske županija

Vukovarsko-srijemska županija najistočnija je hrvatska županija, poznata po doista bogatom kulturnom i gastronomskom naslijeđu, ali i po prirodnim ljepotama prekrasne ravnice i brežuljaka. Uživajte u poznatim vinima i rakiji ovoga kraja, ali nemojte se zaboraviti počastiti ni kulenom. Uživajte u bogatoj kulturi ove županije i posjetite Muzej vučedolske kulture, a na obali Dunava u Vukovaru posjetite barokni dvorac Eltz u kojem se nalazi Gradski muzej Vukovar.


VIŠE O TEMAMABooking.comhrvatski turizamSlavonijaMaja Vikario
Povezano