5 najromantičnijih destinacija za Hrvate za Valentinovo

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 18.01.2023.

0

Foto: Booking.com

Foto: Booking.com

Jedno od najromantičnijih iskustava koje možete pružiti jedno drugome je zasigurno romantično putovanje na kojem ćete uživati u zajedničkim trenutcima i odmaknuti se od svakodnevice

Dan zaljubljenih je pred vratima i uvijek je dobra ideja pokloniti dragoj osobi neki komad nakita ili nešto što će je posebno razveseliti. Ali još bolja ideja je darivanje zajedničkih iskustava koji su idealna prilika za stvaranje neprocjenjivih uspomena koje će trajati zauvijek i jednostavno nikad neće izaći iz mode. Jedno od najromantičnijih iskustava koje možete pružiti jedno drugome je zasigurno romantično putovanje na kojem ćete uživati u zajedničkim trenutcima i odmaknuti se od svakodnevice.

Sasvim je u redu ako želite zanemariti romantiku i provesti vrijeme sa svojim prijateljima ili članovima obitelji, jer veljača vam donosi niz prilika i pogodnosti ako se odlučite negdje otputovati. Booking.com vam donosi pet najboljih destinacija koje su idealne za posjetiti u najromantičnijem vikendu u godini, od lokalnih pitoresknih gradića pa sve do velikih poznatih gradova ljubavi.

Rovinj, Hrvatska

Smješten za zapadnoj obali prekrasne Istre, Rovinj se često spominje kao jedno od najromantičnijih mjesta na Mediteranu. Ovaj gradić je idealna destinacija za sve one koji žele osjetiti atmosferu prošlih vremena, prožetu mnogim legendama i romansama. Rovinj je nastao na otočiću koji je kasnije postao poluotok na kojem se nalazi mnoštvo šarmantnih uskih ulica i malenih trgova. Blizina brojnih atrakcija kao što su vinski putevi u Istri ili Nacionalni park Brijuni, čine ovaj grad savršenim mjestom za romantični vikend ovog Valentinova.

Opatija, Hrvatska

Opatija je poznata kao pravi dragulj Kvarnerskog zaljeva čija tradicija turizma seže još u 19. stoljeće. Grad se ističe po vilama i hotelima okruženim egzotičnim vrtovima, parkovima i morem, a poznat je i po proizvodnji čokolade. Romantični ugođaj stvara šarmantna ulična rasvjeta te stotine srca i romantičnih poruka koji krase opatijske trgove, ulice i parkove. Opatija privlači brojne goste iz cijelog svijeta koji mogu provoditi vrijeme šetajući po prekrasnim gradskim parkovima i obalnim šetalištem Lungomare, te uživati u širokoj ponudi wellness programa i izvrsnim restoranima i hotelima.

Bled, Slovenija

Svatko tko se nađe na Bledu shvatit će zašto je ovo bajkovito mjesto postalo nezaobilazna destinacija koja pruža osjećaj kao da ste u raju. Vrhovi Julijskih Alpa i Karavanki zrcale se u modrozelenom jezeru usred kojeg se nalazi magični otočić s gotičkom crkvom. Izlazak ili zalazak sunca daje posebnu čar ovom jezeru koji će vam pružiti najromantičnije trenutke s voljenom osobom. Podnožje moćnih vrhova Alpi pruža užitak za sva osjetila, a obavezno se počastite poznatom bledskom kremšnitom te opuštajućim trenutcima u toplicama.

Paris, Francuska

Od popularnog Love Lock Bridgea pa sve do zida ljubavi, postoji mnogo razloga zašto je Pariz proglašen gradom ljubavi. Prekrasna i očaravajuća arhitektura, mjesta kao što su bazilika Sacré Coeur i Slavoluk pobjede, pravi su sastojci koji čine Pariz najromantičnijim gradom na svijetu. Pont des Arts poznat je kao mjesto na kojem su milijuni ljudi zakačili lokote ljubavi kako bi slavili ljubav pred cijelim svijetom, a na trgu Jehan Rictus nalazi se mural "Je t'aime" gdje možete pročitati i reći "Volim te" na svim jezicima svijeta. Stotine kafića u kojim možete uživati u kroasanima i kavi, te povijesne zgrade koje stotinama godina svjedoče ljubavi i romantici pružit će vam jedinstveni romantični osjećaj kojeg možete doživjeti jedino u Parizu.

Verona, Italija

Verona je pitoreskni talijanski grad i sinonim za Shakespeareovu poznatu i bezvremensku ljubavnu priču, Romea i Julije. Putnici mogu ponovno proživjeti romansu ljubavnika iz predstave na kultnim mjestima i četvrtima grada, pa tako najčešće posjećuju Julietin kip i balkon u njezinoj kući, gdje mogu pročitati emotivna ljubavna pisma koja su joj slali obožavatelji diljem svijeta. Također, putnici mogu uživati ​​u šetnjama kroz Veronu prelazeći preko slikovitih kamenih mostova koji se protežu preko mirnog toka rijeke Adige, a mnogi produže do panoramskih vrhova brežuljaka i veličanstvenih dvoraca uz rijeku, kao što su Castel San Pietro i Castelvecchio.


VIŠE O TEMAMAValentinovoDan zaljubljenihRovinjBledBooking.com
Povezano