Booking.com proglasio najsrdačniju regiju u Hrvatskoj

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 10.02.2023.

0

Osijek. Foto: CroModa

Osijek. Foto: CroModa

Korisnici online platforme Booking.com su Osječko-baranjsku županiju proglasili najsrdačnijom regijom u Hrvatskoj

Booking.com već tradicionalno početkom godine dijeli nagrade "Traveller Review Awards", a iako se među prestižnim destinacijama nalazi prvi put otkako postoji dodjela te nagrade, korisnici online platforme su Osječko-baranjsku županiju proglasili najsrdačnijom regijom u Hrvatskoj, priopćeno je iz ureda župana Ivana Anušića.

Ističe se kako je to potvrda slavonske i baranjske gostoljubivosti, a da županija svoj doprinos razvoju kontinentalne turističke destinacije daje nizom potpora za razvoj te organizacijom brojnih manifestacija, koje podižu razinu ponude. Direktorica županijske turističke zajednice Ivana Jurić izjavila je kako priznanje jedne od najvećih platformi za rezervaciju turističkih usluga Booking.com doživljava kao pohvalu dosadašnjim naporima u razvoju kontinentalnog turizma.

"Najvažniji u turizmu su ljudi, a turizam čine oni koji stvaraju proizvode i pružaju usluge i tako svjedoče o autentičnosti prostora u kojem žive i svojih proizvoda", ocijenila je Jurić.

Podsjeća kako je županija prošle godine ostvarila 2,6 posto više noćenja u odnosu na dosad rekordnu 2019. godinu, što je pokazatelj da je turistička ponuda hrvatskoga istoka sve prepoznatljivija. Izvijestila je kako je na nedavnom turističkom sajmu "Destinations:  The Holiday & Travel Show", koji se od 2. do 5. veljače 2023. održao u Londonu, zajednički predstavljena ponuda destinacija turističkih zajednica pet slavonskih županija.


VIŠE O TEMAMABooking.comOsijekhrvatski turizam
Povezano