Cro A Porter Black, treća večer: Pavlinove revije treba doživjeti!

Piše: Dunja Lacković
Objavljeno 09.10.2010.

0

Treća večer 16. Cro A Portera je, za razliku od druge, kada su prikazane kolekcije koje bismo mogli nazvati konfekcijskima, donijela mirniju i mračniju atmosferu, većinom u znaku kolekcija kojima je svakodnevna nosivost sporedna stvar

Boris Pavlin (Foto: Index.hr)

Boris Pavlin (Foto: Index.hr)

Treća večer 16. Cro A Portera je, za razliku od druge, kada su prikazane kolekcije koje bismo mogli nazvati konfekcijskima, donijela mirniju i mračniju atmosferu, većinom u znaku kolekcija kojima je svakodnevna nosivost sporedna stvar

Treća večer jesenskog Cro A Portera opravdala je njegov ovosezonski naziv Black, a time i ideju kojom se ovo izdanje vodi – ideju da je moda bezvremenski produkt. Tako je za razliku od dana prije, kada  su prikazane kolekcije koje bismo mogli nazvati konfekcijskima, treća večer donijela mirniju i mračniju atmosferu, većinom prikazujući kolekcije kojima je svakodnevna nosivost sporedna stvar.

Marina Design ne slijedi trendove

Večer je otvorila revija Marina Designa, kojom je dizajnerica Marina Obradović dala do znanja da svojim kreacijama ne slijedi trendove, što je već i prije nekoliko puta dokazala. Kolekcijom prevladava crna boja, uz iznimku nekoliko komada kojima dominiraju kombinacije nekoliko boja istog materijala što je, uz različite geometrijske forme prikazanih modela, dokaz autoričine inspiracije za ovu kolekciju pronađene u kubizmu.

Andreja Bistričić inspirirana dandy stilom

Stažistica neprežaljenog Alexandera Leeja McQueena, mlada dizajnerica Andreja Bistričić, svojom se prikazanom kolekcijom prvi puta predstavila hrvatskoj publici. Kolekcija inspirirana britanskim dandy stilom na momente je ostavljala alternativni, čak pomalo gotičarski dojam. Ženski modeli s izrazito muškim elementima, prozirni materijali nasuprot koži, i isključivo crna boja, čine osnovu kolekcije koja se upravo naglašenim muškim stilom istakla kao izuzetno zanimljiva u moru ženstvenih kreacija.
 
Andreja Bistričić (Foto: Index.hr)

Andreja Bistričić (Foto: Index.hr)

Ivan Ledenko: Stiletto cipele i gležnjače u seksi rokerskom stilu

Reviju obuće omiljenog hrvatskog dizajnera ženskih cipela gotovo da je nepotrebno isticati budući svaka njegova kolekcija oduševi žensku publiku, kojoj je i namijenjena. Prateći trendove, a u isto vrijeme i stvarajući vlastite, nove trendove, Ivan Ledenko je prikazao modele stiletto cipela, ženstvenih zatvorenih gležnjerica i onih otvorenih prstiju, u seksi rokerskom stilu. Dizajner nije zaobišao ni IT model sezone, visoke čizme iznad koljena, koje u njegovoj izvedbi nadmašuju bilo koji takav do sada viđeni model.

Etna Maar: Neobične forme hlača, haljina i pletenih vesti

Modni studio Etna Maar dizajnerice Andrijane Subotić Pjajčik predstavio je kolekciju inspiriranu Mayanskim kalendarom tj. stvaranjem nečeg potpuno novog. Prikazani modeli u sivoj i crnoj boji, donose neobične forme hlača, haljina i pletenih vesti koje su u cijeloj kolekciji djelovale kao izrazito nosivi komadi. Još jedna dizajnerica koja nastoji naglasiti da ne slijedi trendove i da je ne zanima komercijalni karakter modnog izražavanja.

Ksenija Vrbanić: Tamni tonovi razbijeni živim bojama

Ksenija Vrbanić, dizajnerica koja stoji iza imena modne marke XD Xenia Design, već je dugi niz godina omiljena kreatorica osoba osebujnog, individualističkog stila, i to ne samo u Hrvatskoj. Nova kolekcija prikazana na ovosezonskom CAP-u ponovno donosi neobične modele prepoznatljivog dizajneričinog potpisa. Iako su i ovom kolekcijom dominirali tamni tonovi, dizajnerica je dijelom kolekcije predstavila i nekoliko modela kombinacija živih boja, te time razbila mračni niz ove večeri.
 
Cro A Porter: Boris Pavlin (Foto: Index.hr)

Cro A Porter: Boris Pavlin (Foto: Index.hr)

Dramatična atmosfera Ognjenke Antunac

Relativno novo ime u hrvatskom modnom dizajnu ono je dizajnerice Ognjenke Antunac, koja je za svoju kolekciju Link by Ogi Antunac, prikazanu sinoć na CAP-u, naglasila da joj je namjera bila stvoriti mračnu, dramatičnu atmosferu - u čemu je i uspjela. Potpuno crna kolekcija kojom dominira koža, donosi modele oštrih rezova i jednostavnijih formi od svih ostalih, tu večer prikazanih modela.

Pavlinove revije treba osobno doživjeti!

Za kraj večeri publici se novom kolekcijom predstavio Boris Pavlin. Iako njegovim modnim linijama dominiraju duge raskošne haljine, veliki dio novoprikazane kolekcije zauzimaju elegantne haljine u dužini iznad koljena. Svaka za sebe priča posebnu priču, a našlo se tu svega, od šljokica, izvezenih motiva, do višeslojnih bijelih haljina. Pavlinove kreacije nije jednostavno opisati riječima, njegove revije mora se osobno doživjeti, budući da bez konkurencije nosi titulu jedinog haute couture dizajnera u Hrvatskoj.

>>Revijom Hippy gardena započeo 16. Cro A Porter

>>Neponovljivi Zigman obilježio drugu večer Cro A Portera






Povezano