Idealan doručak za zdravo mršavljenje

Piše: A.Š., Zagreb
Objavljeno 23.09.2014.

632

Ilustracija | Foto: Victoria's Secret

Ilustracija | Foto: Victoria's Secret

Kakav mora biti idealаn jutarnji obrok za one koji žele maknuti suvišnu težinu?

Idealan doručak treba biti zdrav, bogat vlaknima i vitamina i treba vam dati dovoljno energije do sljedećeg obroka, posebno ako ste na dijeti. U nastavku donosimo preporuke za najbolji doručak:

Ravnoteža proteina i ugljikohidrata

Idealni dijetalni doručak kombinacija je bjelančevina i ugljikohidrata koji se nalaze u cjelovitim žitaricama te voću. Takav doručak mora vam omogućiti sitost za sljedećih nekoliko sati. Ne smijete početi dan s keksima ili šalicom pahuljica, to ćе povisiti razinu šećera u krvi koja će se ubrzo smanjiti pa ćete opet biti gladni.

Zeleni čaj

Zeleni čaj ne samo da štiti zdravlje, već i posjeduje efekt smanjenja suvišnih kilograma. Sadrži sastojke koji ubrzavaju proces sagorijevanja kalorija.           
                                                                                                                                  

Prava doza vlakana

Svako jutro dijetalni doručak treba sadržavati minimalno 5 grama vlakana. Možete ih dobiti od jedne veće jabuke, polovice čaše borovnica ili dva komada kruha od cjelovitih žitarica.

Jogurt

Jogurt je jedan od najkorisnijih namirnica koju možete koristiti kao bazu za doručak. Samo,  nemojte kupovati jogurte s okusima voća – oni su puni šećera i sadrže puno kalorija. Umjesto toga bolje uzmite običan jogurt i sami ga pomiješajte s voćem, medom ili čak tamnom čokoladom.

VIŠE O TEMAMAmršavljenjezdrava prehranapravilna prehranazeleni čajjogurtjutarnji obrokravnoteža proteina i ugljikohidrata
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se