'Grand Hotel Europa' majstorski je napisan roman

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 15.01.2021.

0

Foto: VBZ

Foto: VBZ

Grand Hotel Europa majstorski je napisan roman glasovitog nizozemskog pisca Ilje Leonarda Pfeijffera o Starome kontinentu, na kojemu se nakupilo toliko prošlosti da više nema mjesta za budućnost

Roman Grand Hotel Europa nizozemskog pisca Ilje Leonard Pfeijffera postigao je golem književni uspjeh u Nizozemskoj, gdje je, otkako je objavljen u prosincu 2018., dosad prodan u nevjerojatnih 250.000 primjeraka, punih godinu dana ne silazeći s liste najprodavanijih naslova.

 
Radnja ovog impresivnog romana, koji osvaja, izaziva, iritira, zabavlja te naposljetku ostavlja čitatelja potpuno preneražena, počinje dolaskom pripovjedača u luksuzan, ali zapušten Grand Hotel Europa. U njemu se odlučio privremeno smjestiti nakon neuspjeha ljubavne veze s povjesničarkom umjetnosti Clio, s kojom je bio započeo strastven ljubavni odnos u Genovi i s kojom je potom otišao živjeti u Veneciju.
 
Grand Hotel Europa majstorski je napisan roman glasovitog nizozemskog pisca Ilje Leonarda Pfeijffera o Starome kontinentu, na kojemu se nakupilo toliko prošlosti da više nema mjesta za budućnost i gdje se kao najrealnija perspektiva nudi iskorištavanje te prošlosti u obliku turizma. Riječ je o dramatičnom i liričnom djelu o europskom identitetu, nostalgiji i završetku jedne ere. Koliko god možda uznemirujuća, ovo je njegova najbolja knjiga dosad.

VIŠE O TEMAMAknjiževnostVBZIlja Leonard Pfeijffer
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se