V.B.Z. donosi posljednji roman Gabriela Garcíje Márqueza

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 06.03.2024.

0

Foto: VBZ

Foto: VBZ

Desetogodišnjica smrti Gabriela Garcíje Márqueza obilježava se na izniman način, izdavanjem njegova posljednjeg djela pod naslovom 'Vidimo se u kolovozu' (En agosto nos vemos)

Desetu godišnjicu smrti slavnog kolumbijskog nobelovca i jednog od najvećih književnih majstora svih vremena, Gabriela Garcíje Márqueza, obilježavamo danas, 6. ožujka, na dan njegova rođenja, objavljujući njegovo posljednje remek-djelo, roman "Vidimo se u kolovozu", kažu iz V.B.Z.-a.

Desetogodišnjica smrti Gabriela Garcíje Márqueza obilježava se na izniman način, izdavanjem njegova posljednjeg djela pod naslovom “Vidimo se u kolovozu” (En agosto nos vemos). Roman je García Márquez napisao desetak godina prije smrti, a pritisnut bolešću koja mu je utjecala na um, u trenutku stvaranja dvojio je želi li ga objaviti. Njegovi sinovi odlučili su da protok vremena donese završni sud o djelu, a kad su ga nakon više godina ponovno pročitali, bili su zadivljeni načinom pisanja i ljepotom same priče, i stoga su donijeli odluku o objavi romana.

"Vidimo se u kolovozu" pripovijeda o ženi na pragu pedesete koja svakog 16. kolovoza odlazi na karipski otok kako bi položila gladiole na grob svoje majke i tom prigodom se upušta u kratke ljubavne veze. Njezin inače sretan obiteljski život ostaje neokrnjen, jer na put odlazi sama, a njezin suprug i djeca ne znaju ništa o njezinu iskakanju iz granica konvencija. Ovaj roman izvanredan je prikaz ženstvenosti, seksualnosti i žudnje te je savršeni „grand finale“ opusa Gabriela Garcíje Márqueza.

Ekskluzivno u izdanju V.B.Z.-a, u prijevodu Gordane Tintor, ovaj Márquezov roman dostupan je od 6. ožujka u svim knjižarama diljem Hrvatske, u isto vrijeme kada i čitateljima širom svijeta.


VIŠE O TEMAMAknjiževnostknjigeV.B.Z.Vidimo se u kolovozuGabriel Garcia Marquez
Povezano