7 aktivnosti koje će sagorjeti 100 kalorija za 15 minuta

Piše: Z.P., Zagreb
Objavljeno 01.07.2022.

0

Foto | Ilustracija: H&M

Foto | Ilustracija: H&M

Teretana je super, ali još je bolje reći da postoje svakodnevne aktivnosti koje troše kalorije puno brže nego što mislite

Donosimo popis aktivnosti koje brzo troše kalorije. Naravno, potrošnja je individualna, no tipično bi žena srednje dobi teška 68 kilograma tijekom svega 15 minuta mogla izgubiti oko 100 kalorija. Evo kako!

1. Penjanje uz stepenice

Stepenice su posvuda - na poslu, kod kuće, u hotelu. Da biste sagorjeli 100 kalorija, dovoljno je hodati uz stepenice oko 15 minuta. Ako se krećete brzim tempom, 10 može biti dovoljno! Penjanje uz stepenice pomaže u izgradnji mišića donjeg dijela tijela i sagorijevanju masti. Usput, čak i hodanje donosi dobrobiti.

2. Telefoniranje u hodu

Ako je moguće, odgovorajte na telefonske pozive dok ste u pokretu.

3. Čišćenje

Standardnim čišćenjem stana ili kuće sagori se oko 100 kalorija u 30 minuta. Želite li otežati stvari? Radite čučnjeve. Gotovo svaka aktivnost može se pretvoriti u vježbu za jačanje mišića.

4. Rad u vrtu

Imate li vrt ili vikendicu? Dobra vijest je da će vam plijevljenje, sadnja i druge aktivnosti potrošiti najmanje 100 kalorija u 25 minuta. Nije 15, ali i ovo je dobar rezultat!

5. Igra s djecom

Sjetite se svog djetinjstva. Igre na otvorenom donijet će zadovoljstvo djetetu, a vi ćete imati koristi u obliku još nekoliko koraka do idealne figure.

6. Ples

Ovdje je sve očito.

7. Plivanje

Slažemo se da se ova aktivnost ne može nazvati svakodnevnom, ali u ljetno vrijeme bila je vrijedna spomena. Plivanje je aktivnost koja nema gotovo nikakvih kontraindikacija, a ujedno pomažu u oslobađanju od napetosti i prevladavanju posljedica stresa.


VIŠE O TEMAMAmršavljenjezdravo mršavljenjekako smršavitikako smršavjeti
Povezano