5 savršenih namirnica za mršavljenje i dobru formu

Piše: A.Š., Zagreb
Objavljeno 16.04.2018.

7

Ilustracija | Foto: Victoria's Secret

Ilustracija | Foto: Victoria's Secret

Najbolji prijatelji nisu dijamanti, već ove namirnice koje će vam pomoći da uvijek budete u formi. Idemo redom!

1. Kupus, brokula, cvjetača

Bilo koja vrsta odlična je pomoć za one koji žele smršaviti. Stvar je u tome da kupus ima negativne kalorije. Na razgradnju kupusa organizam troši više energije nego što je od njega dobiva. Brokula i cvjetača pak pomažu u razdobljima stresa, smanjuju razdražljivost i normaliziraju san.

2. Špinat

Jedan tanjur špinata sadrži svega 41 kaloriju i uopće nema masnoća, stoga ga hrabro uključite u svoju prehranu. On neće naštetiti ni vašem struku, ni bedrima, ni ostatku tijela. Ako jedete špinat ne manje od 2-3 puta tjedno, bit ćete bodri i energični, a koža će vam izgledati lijepo i biti sjajna.

3. Žitarice

Vlakna koja sadrže žitarice jednostavno su nezamjenjiva za sve one koji žele smanjiti kilažu. Daju vam dugotrajan osjećaj sitosti. Raznovrsna je prehrana najbolja: danas izaberite rižu, sutra prednost dajte heljdi, prekosutra zobi i tako dalje.

4. Celer

Prekrasan dijetalni proizvod. On daje osjećaj sitosti te također, kao i kupus, ima negativne kalorije. Vlakna koja sadrži koristit će vašim crijevima. Celer normalizira metabolizam i lišava organizam suvišne soli. Eterična ulja koja sadrži jačaju vaš imunitet.

5. Curry

Kombinacija različitih začina (lišće curryja, crvena paprika, korijandar, kardamon, korijen kurkume) jača uspješnost mršavljenja zahvaljujući sposobnosti izlučivanja suvišne tekućine iz organizma. Curry vam daje energiju, no može povećati i vaše intelektualne kapacitete.

VIŠE O TEMAMAmršavljenjezdrava prehrananutricionizamžitaricebrokulacelercurry
Povezano