10 najvažnijih modnih savjeta za vitkiji izgled

Piše: A.Š., Zagreb
Objavljeno 16.09.2015.

109

Ilustracija | Foto: Zara

Ilustracija | Foto: Zara

Od odabira materijala, boje i kroja do donjeg rublja i modnih dodataka - sve je bitno! Danas vam donosimo 10 modnih savjeta koji će vam pomoći da izgledati vitkije.

Mnoge od nas razmišljaju o dijetama i mršavljenju. Već smo bezbroj puta naglasili koliko je bitno zdravo se hraniti i kako kilograme nije dobro naglo gubiti. Stoga vam donosimo malu pomoć - 10 najvažnijih savjeta za vitkiji izgled - odmah! Najvažnije je da iskoristite svoje prednosti i sakrijete svoje nedostatke.

1. Isti ton

Odjenite se od glave do pete u istu boju, ne nužno potpuno istu, ali neka riječ bude o nijansama jedne boje.

2. Najvažnija nije boja, već materijal

Svi ste već poznati s činjenicom da u crnoj odjeći izgledamo vitkije. No, crna vam odjeća neće pomoći ako nije od pravilnog materijala - u nekim ćete jednostavno izgledati deblje. Birajte tkanine srednje gustoće, a boja neka bude neka koja vam pristaje.

3. Kroj

Obratite pozornost na haljine s bočnom tamnijom linijom - one će vaš struk uvijek učiniti tanjim.

4. Vaša veličina

Vaša je veličina možda daleko od veličine 38 ili 40, ali to ne znači da morate birati odjeću koja je nekoliko puta veća od one koja vam je potrebna. Odjenite strukiranu haljinu u svojoj veličini i budite prekrasni!
 

5. Pripazite što ćete naglasiti

Ako mislite da je neki dio vašeg tijela bolje sakriti, nikada ih nemojte naglašavati. Na primjer, prsluk nikad ne bi trebao završavati na najširem dijelu bedara, baš kao ni haljina.

6. Modni dodaci

Mogu li vam i oni pomoći da izgledate vitkije? Ako je riječ o dugom šalu ili dugoj ogrlici, mogu! Vertikalne linije, makar je riječ samo o modnim dodacima, uvijek će vizualno izdužiti vašu figuru.

7. Više slojeva

Mnoge žene s veličinom većom od 46 smatraju da više slojeva u vašoj modnoj kombinaciji nisu dobar izbor. No, to je daleko od istine. Izbor pravilne tkanine i boja može vam pomoći da izgledate vitkije, bez obzira na slojeve!

8. Donje rublje

Nemojte zaboraviti na rublje koje će oblikovati vašu figuru, ono vas može učiniti vizualno vitkijim. Vjerujte da ono može biti udobno, a za početak odlučite kakvo vam treba - gaćice koje će podići vašu stražnjicu i naglasiti vaš struk, grudnjak s efetom push up ili nešto treće.

9. Veliko zrcalo

Veliko zrcalo potrebno je svakoj ženi. Veoma je važno pogledati sva obilježja svoje figure kako biste odlučili što trebate prikriti, a što naglasiti. Nemojte zaboraviti da se u zrcalu poželjno pogledati sa svake strane - s prednje strane, one stražnje te iz profila.

10. Asimetrija

Sve dijagonalne linije pomoći će vam da izgledate mršavije. Stoga potražite haljine i topove s asimetričnim krojevima i dijagonalnim linijama - one su, poslije vertikalnih, najučinkovitije!

VIŠE O TEMAMAmršavljenjeasimetrična odjeća
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se