Znate li što morate jesti ako želite smršavjeti?

Piše: Z.P., Zagreb
Objavljeno 13.08.2019.

0

Foto: Calzedonia

Foto: Calzedonia

Pravilna prehrana i više je nego važna za gubitak kilograma ili održavanje dobre linije, stoga vam donosimo preporuke za dobru prehranu

Ako želite izgubiti suvišne kilograme, nije dovoljno samo baviti se sportom i vježbati. Vaš uspjeh neće biti potpun bez pravilne prehrane, stoga uzmite u obzir da bi na vašem meniju trebalo biti dovoljno sljedećih namirnica:

1. Svježe povrće

Ne možemo dovoljno naglasiti važnost svježeg povrća, kako za gubitak kilograma, tako i za vaše zdravlje. Iako je svo povrće dobro, prednost dajte lisnatom povrću, tikvicama, kao i mahunarkama.

2. Svježe voće

Voće je isto neophodno za naše zdravlje, ali ako želite smršavjeti, smanjite količinu voća koju jedete. Izbjegavajte voće koje ima puno šećera, poput banana, a prednost dajte kiselijim sortama jabuka i citrusima.

3. Bijelo meso

Piletina, puretina i riba uvjerljivo su najbolji izbor za vas. Izbjegavajte prženje, prednost dajte kuhanom mesu i mesu pečenom u pećnici bez puno ulja.

4. Jaja i nemasni mliječni proizvodi

Jaja i nemasni mliječni proizvodi neka se također slobodno nađu na vašem tanjuru. Osigurat će vam važnu količinu proteina te obogatiti vašu prehranu.


VIŠE O TEMAMAmršavljenjedijetazdravo mršavljenje
Povezano


Još iz rubrike Fitness i zdravlje