Znate li koja vas kvaliteta čini magnetom za muškarce?

Piše: A.Š., Zagreb
Objavljeno 14.01.2020.

0

Ilustracija. Foto: Terry Richardson, Tom Ford

Ilustracija. Foto: Terry Richardson, Tom Ford

Neke su karakterne osobine poželjnije od drugih, a rezultati jednog istraživanja govore o tome koje su najvažnije za pojavu privlačnosti

Znanstvenici Sveučilišta u Zürichu proveli su studiju u kojoj je sudjelovalo 327 ispitanika. Svaki od njih dobio je popis s 18 karakternih osobina, a zadatak je bio odabrati najpoželjnije osobine svog idealnog partnera za dugoročnu vezu. Odgovori mladića i djevojaka bili su otprilike isti kada je riječ o najvažnijim osobinama: prijateljstvo, inteligencija, smisao za humor i sposobnost biti sretan. Nakon njih, negdje u sredini, pojavila se razigranost. Jedan od autora studije kaže:
"Razigranost je važna osobina u odabiru partnera, za ispitanike je bila važnija od, recimo, stupnja obrazovanosti, dobrih gena ili religioznosti."
Istraživački tim također je zaključio da je razigranost posebno važna onima koji sebe smatraju takvima - veselima, s dobrim smislom za humor i opuštenim stavom prema životu. Pored toga, sudionici u vezi smatrali su se razigranijima u odnosu na samce.

"Naravno, moramo biti vrlo oprezni pri tumačenju podataka, ali oni mogu značiti sljedeće: ili se zaigrani ljudi percipiraju kao privlačniji za izlaske i veze, ili se ta kvaliteta nužno razvija već tijekom veze s partnerom", kaže istraživač Rene Proyer.

Dakle, naučite se opuštenije gledati na život i potencijalne partnere. Osim što ćete i sami biti sretniji, tako ćete lakše privući nekog novog u svoj život. 

VIŠE O TEMAMAšto muškarci vole
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se