Zdravo mršavljenje: Kako izgubiti 3 kilograma u 2 tjedna

Piše: A.Š., Zagreb
Objavljeno 23.03.2014.

933

Ilustracija | Foto: Seafolly

Ilustracija | Foto: Seafolly

Predlažemo vam jednostavna pravila koja će vam pomoći da se u kratkom roku riješite nekoliko suvišnih kilograma

Za vaš organizam stroge dijete nisu korisne, dodatni stres vam ionako ne treba. Umjesto toga, predlažemo vam da slijedite nekoliko principa zdravog mršavljenja koje vam donosimo u nastavku:
1. Zamijenite jedan obrok ili međuobrok voćnim pireom kojeg ćete sami napraviti. Sigurno ste već upoznati s činjenicom da će svaka dijeta koja sadrži tekućine pomoći pri mršavljenju. Napraviti voćni pire nije teško - pomiješajte voće (nasjeckano ili samljeveno u mikseru) s mlijekom s malo masnoća (kalcij pomaže gubitku kilograma).
2. Na dan ne biste trebali unositi više od 1200 kalorija. Svaki obrok trebao bi se sastojati od oko 350 kalorija te malene količine kalorija iz međuobroka.

3. Smanjite količinu soli!

4. Odreknite se deserata, kupovnih sokova i gaziranih napitaka; od njih dobivate "prazne" kalorije koje vam nikako nisu potrebne.

5. Jedite u isto vrijeme svaki dan i liježite u isto vrijeme. Spavajte ne manje od 8 sati - san će vam pomoći da se bolje nosite sa stresom i glađu.

6. Za bilo koji tip metabolizma vrijedi pravilo 2/3. Neka vam se većina obroka sastoji od dvije trećine povrća - to će pomoći organizmu da brže sagorijeva masnoće.

7. Neka vam izvor bjelančevina budu bijelo meso na žaru ili riba te biljne bjelančevine. Osim toga, možete u potpunosti prijeći na vegetarijansku prehranu tijekom ta dva tjedna.

8. Između obroka pijte vodu!

Ako ste u mogućnosti pridržavati se svih navedenih točaka, uspješno ćete smršavjeti. No, ako niste, tada biste se trebali baviti nekom fizičkom aktivnošću.

> 9 navika koje će vas učiniti neodoljivom

Za početak zaboravite na korištenje lifta te na parkiranje odmah blizu posla. Barem trideset minuta dnevno posvetite aerobnom vježbanju - aerobiku, plivanju, trčanju, vožnji pravog ili sobnog bicikla. A oni najuporniji mogu se još tri puta tjedno, također po 30 minuta, baviti intenzivnijim vježbama. To mogu biti vježbe snage ili, još efektivnije, brzo trčanje - ono najbolje pomaže pri sagorijevanju masnoća.

VIŠE O TEMAMAmršavljenjedijetegubitak kilogramabrzo trčanjevitka linija
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se