Zašto pročitati 'Pisma koja su promijenila svijet'

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 19.03.2021.

0

Foto: Mozaik knjiga

Foto: Mozaik knjiga

Ova izvanredna pisma sežu od antičkih vremena do današnjih dana, a obuhvaćaju širok raspon tema ‒ od ljubavnih pisama do poziva na oslobođenje

Simon Sebag Montefiore autor je međunarodnih bestselera i nagrađivanih knjiga dosad objavljenih na četrdeset osam jezika. "Pisma koja su promijenila svijet" oživljavaju prošlost, obogaćuju sadašnjost i osvjetljavaju put u budućnost.
Otkrijte što su o vremenu u kojem su živjeli pisali velikani svjetske povijesti Mahatma Gandhi, Napoleon Bonaparte, Katarina Velika, Frida Kahlo, Nelson Mandela, Wolfgang Amadeus Mozart, Josif Visarionovič Staljin, Henrik VIII., Marija Terezija i mnogi drugi.

 
Ova izvanredna pisma sežu od antičkih vremena do današnjih dana, a obuhvaćaju širok raspon tema ‒ od ljubavnih pisama do poziva na oslobođenje, od objava ratova do razmišljanja o smrti. Neka su intimna i dirljiva, a neka skandalozna i zla. Knjigu je s engleskog jezika prevela Marija Perišić.

Knjiga „Katarina Velika“ i „Potemkin“ ušla je u uži izbor za godišnju britansku nagradu za najbolje publicističko djelo na engleskom jeziku, a naslovi „Staljin: dvor crvenog cara“, „Mladi Staljin“, „Jeruzalem: biografija“ i „Romanovi: 1613. – 1918.“ osvojili su brojne nagrade i međunarodna priznanja. Autor je i moskovske trilogije romana: „Sašenka“, „Crveno nebo u podne“ i „Jedna zimska noć“, a (u paru s autoricom Santom Montefiore) napisao je i seriju dječjih knjiga „Royal Rabbits of London“. Uz „Pisma koja su promijenila svijet“ napisao je i djelo „Govori koji su promijenili svijet“.

VIŠE O TEMAMAknjiževnostSimon Sebag MontefioreMozaik knjiga
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se