Za lagano čitanje: 'Lovačka družina' autorice Lucy Foley

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 14.04.2020.

0

Lovačka družina

Lovačka družina

'Lovačka družina' debitantski je kriminalistički roman autorice Lucy Foley čiji je nastanak nadahnulo jedno zabačeno mjesto u Škotskoj koje joj je rasplamsalo maštu

Lucy je također autorica triju povijesnih romana „The Book of Lost & Found“ (2015.), „The Invitation“ (2016.) i „Last Letter from Istanbul“ (2018.), koji su prevedeni na šesnaest jezika. Najveći je uspjeh postigla uzbudljivim i dinamičkim kriminalističkim romanom koji je oduševio milijune čitatelja. Roman „Lovačka družina“ prema uglednom The Sunday Timesu bio je jedan od najprodavanijih naslova, koji se do sada preveo na više od 20 jezika. Veliku uspješnicu Lucy Foley s engleskog je preveo Marin Popović. Početkom 2020. godine objavila je svoju petu knjigu, kriminalistički roman „The Guest List“ koji je opravdao status vješte autorice zapleta, tajnovitosti i šokantnih krajeva i odmah došao na liste najprodavanijih romana.
Autorica je oduvijek voljela književnost, zbog čega je dugi niz godina provela u izdavačkoj industriji na mjestu urednice beletrističkih naslova, koji je napustila kako bi se mogla u potpunosti posvetiti pisanju. Svi koji obožavaju već popularne autorice Ruth Ware i Tanau French istinski će uživati u ovom romanu prepunom napetosti, sumnje i preokreta.

Radnja

Doček Nove godine pomalo se zahuktava, a devet dobrih prijatelja večer provodi razmjenjujući priče i prisjećajući se zaboravljenih uspomena. A ipak, družina je potajno svjesna da ih više ne povezuje ništa osim zajedničke prošlosti, dubokih starih rana i tajni, dovoljno ružnih da bi s lakoćom mogle razoriti njihovo prijateljstvo. Kada sat otkuca ponoć, a posjed obavije snažna mećava, u snijegu osvane slomljeno, izobličeno tijelo. Družina je zarobljena na posjedu, a sve upućuje na umorstvo. Nitko ne može doći. No, nitko ne može ni otići. Čak ni ubojica.

"Izvrsna kriminalistička priča o zagonetnom umorstvu koja će vas prikovati za stolicu – atmosfera istinske prijetnje dočarana vještinom i lukavstvom Agathe Christie." – A. J. Finn.

"Mnoštvo tajni i zdrava doza podmuklosti. Više nikada nećete svoje stare prijatelje promatrati na isti način" – C. L. Taylor.

VIŠE O TEMAMALucy FoleyknjiževnostMozaik knjiga
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se