Vrhunski noir prožet daškom podzemlja Meksika 1970-ih

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 14.09.2022.

0

Foto: Mozaik knjiga

Foto: Mozaik knjiga

Silvia Moreno-Garcia je odmah po objavljivanju ovog romana završila na vrhovima lista najprodavanijih naslova

Od autorice uspješnice "Meksič­ki roman strave" stigao je vrhunski noir prožet daškom podzemlja Meksika 1970-ih. "Baršunasta bijaše noć" u prijevodu Marina Popovića, oduševila je kritiku i publiku s obje strane Atlantika što potvrđuju brojne nagrade i nominacije za najbolju knjigu u kategoriji kriminalističkih romana (Los Angeles Times i Canada Reads).

Silvia Moreno-Garcia je odmah po objavljivanju ovog romana završila na vrhovima lista najprodavanijih naslova, a na svoje veoma popularne popise uvrstili su je slavni i utjecajni New York Times i Indie.

Silvia Moreno-Garcia osvojila je svijet nakon što je 2020. godine objavila roman „Meksički roman strave“. Ova očaravajuća feministička verzija romana strave prodala se u više od pola milijuna primjeraka, a New Yorker, NPR, Washington Post, Book Page, Book Riot, AudioFile, Library Journal, Electric Lit, Vanity Fair i Marie Claire proglasili su ovu horor poslasticu najboljom knjigom godine.

Atmosferi i stilu pisanja nije odoljela ni sedma sila. Zahvaljujući streaming usluzi Hulu na malim ekranima publika će uživati u limitiranoj seriji koja se snima prema romanu „Meksič-ki roman strave“.

Osim romana, Moreno-Garcia poznata je i po kratkim pričama kojih je u petnaest godina dugoj spisateljskoj karijeri objavila preko 50. U bogatoj karijeri objavila je osam romana koji su se prodali u milijunskim nakladama. Časopis Time uvrstio je „Gods of Jade and Shadow“ među 100 najvažnijih fantasy naslova svih vremena.


VIŠE O TEMAMASilvia Moreno-GarciaknjiževnostMozaik knjiga
Povezano