Velvet za Dan žena zaranja duboko ispod površine

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 07.03.2020.

0

AMA

AMA

Povodom Međunarodnog dana žena u Cafe bar galeriji Velvet bit će specijalna projekcija jedinstvenog kratkog filma AMA

AMA je kratkometražni film koji je režirala žena ronilac i podvodna filmašica Julie Gautier, koja je ujedno u glavnoj ulozi filma. Film prati Julie Gautier kroz nekoliko neprekidnih minuta podvodne koreografije, graciozno izvedene u najdubljem svjetskom bazenu u blizini Venecije u Italiji. Plešući zadržava dah i koristi kontrolirane pokrete u vrtnji i klizanju kroz mirnu vodu, a s vremenom se izdiže do površine te pri tom ispušta jedan divovski mjehur zraka.
Film je nazvan po japanskoj riječi "žena mora", što je ujedno i naziv za tradicionalne japanske sakupljače školjki. Film je metafora za ujedinjene žene te istovremeno predstavlja vezu koja povezuje žene diljem svijeta.
Gautier i njen suprug, svjetski prvak u dubinskom ronjenju Guillaume Néry, zajedno su radili na glazbenom spotu Beyoncé i Arrow Benjamina iz 2015. godine – Runnin, a surađivali su i na podvodnoj filmskoj kampanji pod nazivom Les Films Engloutis.

"Za mene je ovaj film način da kažem: Niste same", rekla je Gautier te dodala: "otvorite se drugima, razgovarajte o svojim patnjama i svojim radostima."

"Velika nam je čast organizirati specijalnu projekciju kratkog filma AMA, kojim ćemo ujedno i proslaviti Međunarodni dan žena, i to upravo u ovom čarobnom zagrebačkom kutku – Velvetu, čiji će se interijer odlično nadovezati na našu umjetničku priču. Također, čast mi je što sam na projektu surađivala s ženom izvanredne karijere u podvodnoj kinematografiji i plesačicom, Julie Gautier", izjavila je Miranda Vukasović.

Miranda Vukasović je skladateljica, izvođač, vizualna umjetnica i dizajnerica koja dolazi iz Hrvatske. Miranda Vukasović + THE RADIANCE, osnovana 2015. godine u Pekingu, eksperimentalna je skupina glazbenika koja kombinira istočnu i zapadnu glazbu; stvaraju glazbu kroz kaleidoskop krhkih emocija, uključujući umjetničke i vizualne projekte u svoje izvedbe.

VIŠE O TEMAMACafe bar VelvetDan ženaJulie GautierMiranda Vuksanović
Povezano

Mjesec ženske energije u Termama Olimia

Posvetite se samo sebi i - uživajte!

Mjesec ženske energije u Termama Olimia


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se