Answear Dan žena obilježava kolekcijom Sisterhood

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 08.03.2023.

0

Answear Sisterhood

Answear Sisterhood

Answear kolekcijom Sisterhood spaja svijet mode sa svijetom glazbe i umjetnosti te slavi žensko prijateljstvo i solidarnost na više razina

Answear.LAB razumije da kroz stil možemo bez ijedne riječi izraziti svoj identitet. Zato kolekcija Sisterhood (hrv. Sestrinstvo) donosi mnoštvo referenci i skrivenih simbola koji se odnose na sestrinstvo. Ružičasta boja vodi glavnu riječ i predstavlja bezuvjetnu ljubav i razumijevanje koju bi žene trebale pružiti jedna drugoj. K tome, ružičasta je istovremeno romantična i intimna, a u psihologiji ova boja predstavlja nadu – osjećaj da će sve biti u redu. Ružičasta je također zaštitna boja dizajnerice feministice i modne ikone Else Schiaparelli čiji je rad nadahnuo dizajnere robne marke Answear.LAB.

U kolekciji Sisterhood živahna nijansa smjele ružičaste krasi kožne kapute, satenske haljine, suknje od tila i ženska odijela. Popraćena je umirujućim plavim traperom i futurističkom srebrnom bojom koja simbolizira budućnost i svijet snova. Uz atraktivne aplikacije na trapericama, jakne od trapera i nakit koji nadopunjuje cjelokupni dojam, svjetluca čak i odjeća – tu su srebrne bomber jakne, biker jakne, topovi i suknje.

Sestrinstvo utječe na sve aspekte života, pa tako i kolekcija Sisterhood uvelike nadilazi svijet mode i povezuje ga s glazbom i umjetnošću. Svako od ovih područja u međusobnoj je interakciji i može biti nositelj važnih slogana ili iskre koja će potaknuti promjene u društvu. Upravo zato višedimenzionalna kampanja Sisterhood povezuje proaktivne i snažne žene koje si svakodnevno pružaju potporu.

Foto: Answear

Foto: Answear

Jedan od centralnih aspekata kolekcije su majice i gornji dijelovi trenirki s otisnutim kolažima Anije Glik, talentirane poljske umjetnice koja je surađivala s najvećim modnim kućama.


VIŠE O TEMAMAAnswearonline shoppingElsa SchiaparelliDan žena
Povezano