Kako se obući jeftino, a trendi: Donosimo 9 savjeta!

Piše: A.Š., Zagreb
Objavljeno 27.07.2015.

357

Ilustracija, H&M

Tko ne bi želio kupiti raskošnu haljinu kuće Louis Vuitton? Većina bi, no često nenamo novaca. Donosimo 9 zlata vrijednih savjeta!

Ilustracija, H&M

Donosimo vam stoga 9 preporuka kako se odjenuti raskošno, a u isto vrijeme ne potrošiti previše.

1. Neka naglasak bude na modnim dodacima

Postoji način da izgledate odjeveno skupo, a da ne date cijelu plaću na jednu haljinu. Dovoljno je, na primjer, ukrasiti jednostavan kostim jarkim i skupim detaljem. To mogu biti kvalitetna torba, zlatne naušnice, marama koja izvrsno pristaje uz vaše oči... Izgledat ćete kao da imate dobar ukus i osjećaj za stil, stoga birajte kvalitetne modne dodatke.

2. Kupujte odjeću od prirodnih materijala

Kada hodate po jeftinim dućanima, probajte ne kupovati odjeću od umjetnih materijala. Najbolje je kupovati odjeću od prirodnih tkanina, one izgledaju skuplje i duže traju.

3. Pažljivo rasporedite novce

Nemojte svaku sezonu kupovati veliku količinu odjeće, za nekoliko mjeseci ona će vam se činiti dosadnom i kao da uopće nije u trendu. Bolje je birati ono što iz mode nikad ne izlazi. Pogledajte malo svoju garderobu - jesu li u njoj mala crna haljina, crni sako i klasične hlače? Ako ih nema, kupite prvo njih - ti komadi moraju biti u ormaru svake žene.

4. Birajte pravilne kombinacije

Ako ste postali sretna vlasnica nekog skupljeg odjevnog komada, nosite ga s oprezom. Ako ga obučete s prejeftinom i neuglednim komadom, cijena tog komada će pasti - izgledat će kao kopija.

5. Bižuterija je dobra krivotvorina

Uz neki kostim bolje će pristajati bižuterija nego lažno drago kamenje.

6. Posjetite second hand dućane

Second hand shopovi mogu biti pravi izvor blaga. Možete kupiti dobre stvari s pristojnim cijenama.

7. Idite na rasprodaje i u outlete

Nemojte se sramiti ići na rasprodaje te u outlete, cijene odjeće tamo i tada mogu pasti i do 70%. Tako možete kupiti odličnu haljinu po izvrsnoj cijeni.

8. Obratite se krojačici

Ako vam se jako sviđa neka haljina koju ste vidjeli, a ne možete si ju priuštiti, uzmite sliku i odnesite je dobroj krojačici. Ni ona nije jeftina, ali vas svejedno može koštati manje od kupovine haljine.

9. Probajte sašiti odjeću sami

Ne morate sašiti neko remek-djelo, no napraviti nešto jednostavno, recimo, prekrojiti haljinu u suknju, nije teško. Pokušajte!


VIŠE O TEMAMAsecond hand dućanibižuterijaoutletiodjeća od prirodnih materijala
Povezano


Još iz rubrike Moda