Kako jeftino nabaviti novu odjeću? Imamo 4 jako dobre ideje

Piše: A.Š., Zagreb
Objavljeno 05.09.2019.

0

Ilustracija. Foto: Zibar, CroModa

Ilustracija. Foto: Zibar, CroModa

Ako želite obnoviti svoju garderobu, ponekad nije potrebno izdvojiti puno novaca. Donosimo vam nekoliko savjeta kako ne potrošiti previše za novu odjeću

Svi mi ponekad, a neki i redovito, volimo nabaviti neki novi komad odjeće. Ona nas često može razveseliti i uljepšati. Ako niste u najboljoj financijskoj situaciji ili jednostavno želite ušparati, dobro je znati da za novu odjeću ne morate potrošiti puno novaca. Evo nekoliko savjeta kako proći što jeftinije.

1. Kupujte na sniženjima

Iako kod nas nisu toliko velika kao u nekim drugim zemljama, sniženja su i dalje odlična opcija za uštedu novaca. Sniženi su ne samo komadi iz sezone koja je pri kraju, već na sniženjima možete pronaći i neke vječne komade poput traperica ili jednostavnih majica koje možete uklopiti u sve kombinacije.

2. Kupujte preko interneta

Kako bi popularizirali internetsku trgovinu i smanjili troškove, brojne modne kuće donose popuste ako kupujete odjeću preko interneta. Osim toga, odjeću možete kupovati i na stranicama na kojima i sami možete nešto prodati.

3. Svratite do second handa

Nemojte razmišljati u stilu kako je to out i samo za one koji nemaju novaca. U second hand dućanima možete pronaći mnoštvo odjeće koju biste negdje drugdje platiti višestruko više. Često je moguće za sitne novce dobiti i markiranu odjeću, a osim toga, modna je industrija jedan od najvećih zagađivača, stoga ćete kupnjom rabljene odjeće učiniti dobro za okoliš. Dodatni je plus činjenica što vam odjeća iz second handa može pomoći u stvaranju vlastitog, orginalnog stila - bar nećete nositi ono što nose i svi drugi.

4. Udomite odjeću

Tako je, udomite je! Na internetu možete pronaći mnoštvo grupa gdje ljudi poklanjaju svoju odjeću. Često se radi i o novim komadima. Dobar je primjer za to Facebook grupa Sharing is caring na kojoj i vi možete pokloniti sve što vam više ne treba. Ne mora riječ biti samo o odjeći, tamo možete razmijeniti gotovo sve, od knjiga do namještaja. 

VIŠE O TEMAMAmodni savjetikupovina odjećesecond hand dućanisniženja
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se