Je li Lefties Zarin odgovor H&M-u i Primarku?

Piše: A.A., Zagreb, London, Madrid
Objavljeno 20.03.2014.

5

Zara

Zara

Zara svoje outlete Lefties polako 'rebrandira' u novu, nešto jeftiniju modnu marku koja bi trebala bila direktna konkurencija H&M-u

Ovo vjerojatno niste znali - Zara ima outlet prodavaonice! Oni koji žive u Španjolskoj sigurno znaju što je to Lefties, ime pod kojim Inditex još od 1993. prodaje Zarine komade iz proteklih sezona.
Inditex sada redizajnira i širi broj prodavaonica Lefties, te isti transformira u modni brand koji će nuditi odjeću 30-ak posto jeftiniju od one pod temeljnom (Zara) etiketom. Na ovaj način Zara, prema pisanju britanskih medija, stvara jak (pod)brand, svojevrsnu konkurenciju jeftinijim kućama poput H&M-a i Primarka.
Inditex je u protekle dvije godine povećao broj Lefties outleta, ali - nažalost - još uvijek nisu u planu prodavaonice u drugim dijelovima Europe. Tako bar tvrdi Zarina glasnogovornica.

"Mislim da je samo pitanje vremena kada Inditex transformirati Lefties u zaseban brand spreman za osvajanje Europe", izjavio je za Reuters Carlos Hernandez iz Planet Retaila, te dodao: "Vjerujem da bi ovaj brand uskoro mogao doći na tržišta na kojima je Inditex već snažno prisutan, poput onog britanskog ili njemačkog".

VIŠE O TEMAMAZaraLeftiesInditexoutletimodna industrija
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se