Hrvatske DJ-ice nastupaju u hotelu Zonar na Dan žena

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 26.02.2024.

0

Dea Tosh

Dea Tosh

Još jedan svijet, koji je prvotno bio rezerviran za muškarce, posljednjih godina polako ravnopravno zauzimaju žene. U svijet DJ-inga 70-ih godina prošlog stoljeća, kao tada šok za mnoge, ulaze DJ-ice.

Danas sve češće možemo vidjeti žene za centralnim mjestom brojnih glazbenih događanja i partija. Jedno od njih u petak, 8. ožujka u zagrebačkom hotelu Zonar, na sam Dan žena, rezervirano je samo za njih. Glazbeni brend BSH za ovu je priliku pozvao vodeće hrvatske i regionalne DJ-ice Elenu Mikac, Deu Tosh i Kali.

Kroz povijest DJ-ice su ovoj grani glazbene industrije donijele mnogo promjena i osvježenja, a upravo danas neke od njih zauzimaju vodeća mjesta na listama najtraženijih DJ-a današnjice. Hrvatska i regija itekako imaju svoje predstavnice koje polako, ali sigurno grade svoj put prema vrhu.

Zagrepčanka Elena Mikac mlada je DJ-ica nove generacije koja je na scenu stupila 2020. godine. Kreativni je dio ekipe iza Dobrog Housea, a sve veći interes za njezinim angažmanima opravdava njen široki opus sve od housea & disca do minimala, deepa i techna uz mnoge podžanrove. Suvlasnica je diskografske kuće Dobar House, koji osim što izdaje kvalitetnu house glazbu, organizira i brojne fantastične evente, čime je hrvatskoj elektroničkoj glazbenoj industriji dan značajan poticaj. Dobitnica je nagrade za najbolju nadu godine na Nagradi Elector. Nastupila je i na partyju zatvaranja Ultra Europe Resistance. Unatoč svojoj relativno kratkoj, ali uspješnoj karijeri, imala je priliku dijeliti pult s Honey Dijon, Riva Starrom, Prunkom, Dennis Cruzom i mnogim drugim renomiranim DJ-ima.

Iako su jednako talentirane i ambiciozne, svaka od DJ-ica, kroz povijest je morala prevladati izazove u karijeri kako bi postigla uspjeh koji imaju danas. Iako svaka priča o uspjehu ima jedinstven trag, nema sumnje da ove žene imaju jednu zajedničku stvar - ne boje se mixati.

Dea Tosh je DJ-ica, umjetnica i producentica koja odražava nešto posebno, a dolazi iz Srbije. Njezina se karizma osjeti na svakom nastupu uživo. Nakon što je diplomirala dizajn u Reykjavíku na Islandu, odlučila je krenuti drugim putem u životu i odabrala glazbu. Slijedeći svoje najluđe snove, otišla je u Europu gdje je počela nastupati kao DJ i tako započela svoju glazbenu karijeru. Godine 2013. dobila je priliku prvi put nastupiti na jednoj od najprestižnijih EDM lokacija na Mediteranu, hrvatskom klubu »Papaya Club«.

U Zonaru će na tematskom partiju za Dan žena nastupiti još jedna hrvatska predstavnica koja ubrzano osvaja naklonost regionalne publike. Klara Barbarić, u glazbenom svijetu poznata kao Kali, na prvi je party otišla 2014. godine i od tada su izlasci dobili neki viši smisao u njenom životu jer su bitna i glavna samo dva atributa, a to su muzika i ples. “Oni su mi najveća strast i sloboda u životu!” – istaknula je Kali. Već 2016. godine je prvu gažu imala u Aquariusu. Pušta puno vrsta elektronske glazbe. Svira kako na underground pa sve do komercijalnih evenata. U njezinom repertoaru nalazi se sve od disca, housea, deepa – do acida, ghetto techna do break-a.

Ulaznice za prvi BSH događaj s potpuno ženskom DJ postavom mogu se kupiti u sustavu Entrio.hr.


VIŠE O TEMAMAElena MikacDea ToshDJ Kalikoncerti u ZagrebuDan ženahotel Zonar
Povezano