Spoj rapa i klasične glazbe u virtualnoj stvarnosti

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 03.03.2023.

0

© David Bohmann

© David Bohmann

Zahvaljujući virtualnoj stvarnosti i novoj ponudi pod nazivom 'BEETHOVEN//OPUS 360' posjetitelji muzeja od 1. ožujka ove godine mogu se uključiti u virtualni rap dvoboj između znamenitog skladatelja i njegovog suparnika

Od 1. ožujka do kraja lipnja ove godine posjetitelji u interaktivnom bečkom muzeju Kuća glazbe mogu uroniti u svijet virtualne stvarnosti pomoću VR naočala. U sklopu nove ponude muzeja pod nazivom "BEETHOVEN//OPUS 360" oživljava se znameniti skladatelj Ludwig van Beethoven i smješta se u današnje vrijeme, i to u virtualni rap dvoboj. Posjetitelji se mogu uključiti u dvoboj između mladog Beethovena i njegovog suparnika te određivati ritam, rime i slično, a pritom trebaju pridobiti publiku Beethovenovim vještinama. Usput se mogu bolje upoznati s čuvenim skladateljem i saznati više o njemu.

Cilj je, između ostaloga, približiti Beethovena i njegovo stvaralaštvo mlađim generacijama. Kombinacija igre, klasične glazbe i rapa te virtualne stvarnosti služi za prenošenje zanimljivih činjenica o jednom od najvećih skladatelja na svijetu. Pritom nema suhoparnih činjenica, već je važno zabaviti se pri učenju. Kako igrica napreduje, mogu se poistovjetiti s likom mladog Beethovena natječući se sa suparnicima da bi izborili pobjedu u pojedinim rundama.

"Virtualna stvarnost odličan je način za prenošenje znanja o klasičnoj glazbi i povijesti na zabavan način. Kuća glazbe time ponovno dokazuje da u ovoj kulturnoj prijestolnici ljubitelji klasične glazbe mogu doći na svoje, a i djeca i mladi istovremeno mogu izbliza doživjeti povijest glazbe", ističe direktor Bečkog holdinga Kurt Gollowitzer.

Kuća glazbe muzej je Bečkog holdinga koji postoji više od 20 godina. Iz prvog austrijskog muzeja glazbe i zvuka razvila se u vodeću glazbenu ustanovu s jedinstvenim muzejskim konceptom. Kuća glazbe ne predstavlja samo povijest glazbe u Beču, već i poziva posjetitelje da eksperimentiraju sa zvukovima i interaktivnim glazbenim instalacijama te na zabavan način uče i otkrivaju akustični svijet.


VIŠE O TEMAMAmuzeji u BečuKurt Gollowitzer
Povezano