Hundertwasserov muzej u Beču ima novi sjaj

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 08.02.2024.

0

Foto: Paul Bauer

Foto: Paul Bauer

Bečki muzej KunstHausWien otvoren je 1999. godine, nalazi se u 3. okrugu Landstraße te posjeduje najveću svjetsku zbirku Hundertwasserovih djela.

Svečano otvorenje poznatog bečkog muzeja KunstHausWien zakazano je za kraj veljače i trajat će četiri dana. Muzej će se ubuduće još više posvetiti temama čovjeka, prirode i klime, a nakon obnove posjetitelji mogu uživati u energetski saniranom i moderniziranom muzeju.

Nakon gotovo osmomjesečne obnove Hundertwasserov muzej u Beču otvara svoja vrata 29. veljače. Posjetitelji su pozvani da besplatno prisustvuju programu koji će trajati čak četiri dana.

Kako bi se posjetiteljima osigurao suvremeni muzejski doživljaj, predvorje je prošireno, ulaz u muzej je bez prepreka, sustav označavanja inovativno je optimiran, a djela su kontekstualizirana u izložbenom prostoru.

Muzejski se kafić Friedlich također predstavlja novim konceptom: ondje će se u budućnosti fokusirati na organski uzgojene te lokalne proizvode.

Organizirane su i vođene ture kroz novopostavljenu stalnu izložbu koja daje uvid u svijet i filozofiju austrijskog slikara, grafičara, arhitekta i ekološkog aktivista Friedensreicha Hundertwassera koji je muzej i dizajnirao. Osim vođenih tura prva dva dana otvorenja održat će se i koncerti u muzejskom kafiću. Program tijekom vikenda osmišljen je za obitelji, ali poziva i sve zainteresirane na radionice i razgovore o umjetnosti, ekologiji, arhitekturi, održivom dizajnu i kružnoj ekonomiji vode.

Bečki muzej KunstHausWien otvoren je 1999. godine, nalazi se u 3. okrugu Landstraße te posjeduje najveću svjetsku zbirku Hundertwasserovih djela. U muzeju se također mogu vidjeti i privremene izložbe suvremenih umjetnika.


VIŠE O TEMAMAKunstHausWienmuzeji u Beču
Povezano