Skidanje kilograma bez odricanja uz 4 važna pravila

Piše: A.Z., Zagreb
Objavljeno 13.03.2019.

4

Ilustracija | Foto: Victoria's Secret

Ilustracija | Foto: Victoria's Secret

Sada je pravo vrijeme za početi s pripremama za ljeto kako biste zadovoljno i samouvjereno mogli uživati na zasluženom odmoru na plaži

Skidanje kilograma kako biste izgledali savršeno u ljetnim haljinama i bikiniju, čija nam je sezona sve bliže, može biti zastrašujuć zadatak ako u posljednje vrijeme niste posebno vodili računa o svojoj prehrani i tjelovježbi. Sada je pravo vrijeme za početi s pripremama za ljeto kako biste zadovoljno i samouvjereno mogli uživati na zasluženom odmoru na plaži. U nastavku vam donosimo savjete koji će vam pomoći da bez prevelike muke i odricanja postignete željene rezultate!

1. Izbjegavajte tešku hranu i pića

Kako biste se vratili u formu, počnite voditi računa o zdravoj prehrani. Ne morate se opterećivati različitim dijetama koje zahtijevaju puno odricanja, već obogatite svoje obroke različitim voćem i povrćem kao i hranom bogatom proteinima poput orašastih plodova, ribe te jaja i mliječnih proizvoda. Također izbjegavajte pića s velikom količinom šećera poput Coca-cole i drugih sokova.

2. Pijte puno vode

Voda, čiju važnost često zanemarujemo, uvelike utječe na zdravlje organizma. Podiže energiju te ubrzava metabolizam što olakšava gubljenje kilograma. Također, uz pravilnu tjelovježbu, dovoljna konzumacija vode pomoći će vam izgraditi mišićnu masu i povećati njihovu izdržljivost. Voda je vrlo važna i za njegu kože, budući da pomaže u izlučivanju štetnih toksina i sprječavanju isušivanja. Zato nikako nemojte zaboraviti ostati hidratizirani tijekom dana!

3. Smanjite konzumaciju alkohola

Alkoholna pića sadrže puno kalorija, ali i usporavaju sposobnost organizma da sagorijeva masti što može poništiti sav trud koji ste uložili u tjelovježbu i zdravu prehranu s ciljem gubljenja kilograma.  Masnoća koju tada organizam ne uspijeva razgraditi često se skuplja u području trbuha zbog čega je i rasprostranjen naziv „pivski trbuščić“.

4. Pravilna tjelovježba

Tjelovježba je neizbježna u procesu dovođenja u formu i gubljenja kilograma, no vrlo je važno ne forsirati se! Ukoliko se do sada niste često bavili težim fizičkim aktivnostima, pokušajte pronaći plan vježbanja koji će odgovarati vašem načinu života kako se ne biste previše umarali i s vremenom odustali. Pokušajte vrijeme koje provedete vježbajući postepeno produljivati za nekoliko minuta i fokusirajte se na vježbe za ona područja tijela koja vam predstavljaju najveći problem.


VIŠE O TEMAMAmršavljenjedijetazdrava prehranatjelovježba
Povezano