Savršena pedikura: Evo što vam je sve potrebno!

Piše: A.Š., Zagreb
Objavljeno 02.08.2018.

4

Ilustracija | Foto: Mango

Ilustracija | Foto: Mango

Vaše će noge biti lijepe i njegovane ako nabavite posebne preparate i instrumente za pedikuru te ako naučite neke trikove

Doma možete raditi klasičnu manikuru, ali i onu u kojoj će vam pomoći tehnologija te jednu novost - kemijsku pedikuru!

Klasična pedikura

Prvo trebamo omekšati pete, baš kao i urediti nokte. A za to će nam dobro doći:

1. Staklena rašpica

Ona je optimalno rješenje što se tiče cijene i kvalitete, a i gotovo je jedina koja ne traumatizira nokte - možete je koristiti u oba smjera.

2. Grickalica

Ako su noki jako narasli i rašpica ne pomaže, skratite ih do željene duljine pomoću grickalice.

3. Turpija za pete

Nakon što ste namočili noge, obrišite noge ručnikom. Mokru je kožu teže ukloniti, a i možete je oštetiti. Trljajte bijele dijelove, upravo se tamo nalazi najveća količina odumrlih stanica. Preporučujemo vam dvostrane turpije s različitim stupnjem abrazivnosti.

4. Sredstvo za uklanjanje kutikula

Da bi vaši nokti izgledali uredno, potrebno je ukloniti kutikulu. Nemojte je rezati. Pronađite neko sredstvo koje će ih omekšati i gurnite je nježno prema dnu nokta.

Pedikura uz pomoć tehnologije

Ovo je odlična varijanta za one koji su lijeni raditi klasičnu pedikuru. Dobro će vam doći:

1. Električna turpija


Marka Scholl predlaže dvije vrste turpija, za uklanjanje grube kože stopala te nježnije kože prstiju i uklanjanje kutikula. Brzo i sigurno!

2. Pribor za domaću pedikuru

Svaki instrument, to jest nastavak ima upute za upotrebu i nije ih teško naučiti koristiti. Svaki ima svoju ulogu - uklanjanje grube kože peta, kutikula, davanje sjaja noktima. Cijene kompleta za pedikuru kreće se od 100 kuna, a poznatiji su brandovi LAICA, beurer i GEZAtone.

Kemijska pedikura

Riječ je o azijskom izumu - pilingu za stopala koji omogućuje fantastične rezultate! Jedini mi je minus što od tretmana do rezultata treba proći oko 14 dana.

Princip djelovanja je jednostavan - piling sadrži otopinu mliječne, glikolne i linolne kiseline. Maske/čarape za piling trebate nositi oko 2 sata da biste omogućili kiselinama prodiranje u kožu. Tijekom sljedećih 3-5 dana one rade na dubljoj razini, dijele odumrle stanice od mladih. Koža se počinje ljuštiti. Nemojte koristiti turpije, dovoljno je masirati noge ručnikom nakon kupanja. Nakon 7-10 dana stara će koža nestati, a vaša će stopala biti savršeno glatka! Efekt traje od mjesec dana do pola godine. Najpopularnije su marke za ovu pedikuru Sosu, Baby Foot i Skinlite.


VIŠE O TEMAMApedikuranjega noktijunjega nogunjega stopalakemijska pedikuraturpija za petedomaća pedikura
Povezano