Evo kako ubrzati rast noktiju i spriječiti njihovo lomljenje

Piše: A.Z., Zagreb
Objavljeno 21.09.2022.

0

Foto: L'Oréal

Foto: L'Oréal

Ako ste jedna od mnogih žena koje se bore s problemom osjetljivih noktiju koji lako pucaju, ovo je članak za vas jer vam donosimo 5 glavnih trikova uz koje ćete tome doskočiti.

Mnoge se žene bore s problemom tankih noktiju koji su skloni listanju i pucanju pa se zbog toga često odlučuju na gel manikure, kako bi napokon imale duge i elegantne nokte iz snova. Ipak, duge i čvrste nokte moguće je imati i prirodnim putem, uz samo nekoliko trikova za njihovu njegu. U nastavku smo izdvojili pet ključnih pravila kojih biste se trebali pridržavati. Isprobajte ih! Rezultat će vas apsolutno oduševiti i iznenaditi.

1. Ulje za zanoktice

Obavezno koristite ulje za kožu oko noktiju na dnevnoj bazi. Utrljajte ga u kožu oko svojih noktiju temeljito i ružnim pokretima. Ono će hidratizirati vaše nokte što će spriječiti njihovo pucanje, ali i potaknuti njihov brži rast.

2. Odstranjivač laka za nokte

Neki intenzivni odstranjivači laka za nokte mogu biti izuzetno štetni za vaše nokte te ih isušiti i potaknuti njihovo lomljenje. U obližnjoj drogeriji pronađite onaj koji ne sadrži aceton te ima nježniju formulu. Njime ćete uspješno skinuti svaki lak, a vaši će nokti ostati zdravi i hidratizirani.

3. Bazni lak za nokte

Uvijek na noktima nosite barem bazni, prozirni lak kako biste ih zaštitili od štetnih vanjskih utjecaja. Jedan od najčešćih razloga pucanja noktiju je previše tekućine koju nokti upijaju što dovodi do njihovog listanja i pucanja. To ćete spriječiti uvijek noseći barem jedan tanki sloj nekog laka za nokte.

4. Lak za učvršćivanje

Iako vam ovo može zvučati nelogično, izbjegavajte korištenje lakova za učvrščivanje noktiju. Naime, oni doista učvršćuju nokte, no time oni postaju “pretvrdi” i gube svoju prirodnu elastičnost. Zbog toga često i lakše pucaju. Ako su vam nokti uistinu jako tanki, možete ga koristiti, ali ne preporučamo dulje od tjedan dana.

5. Manikure

Ako ste ljubiteljica elegantnih gel ili akrilnih manikura, preporučamo da nakon svakih nekoliko mjeseci “odmorite” svoje nokte. Skinite gel i pustite ih da izrastu kako bi ostali hidatizirani te kako bi bili manje skloni listanju i pucanju. Jedino ćete na taj način osigurati zdravlje svojih prirodnih noktiju.


VIŠE O TEMAMANoktinjega noktijumanikurebeauty trikovibeauty savjeti
Povezano